Λύγισε η Turk Telekom

ΚΟΣΜΟΣ

Λύγισε η Turk Telekom

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Σε χρεοκοπία οδηγήθηκε ο κολοσσός των τουρκικών τηλεπικοινωνιών Turk Telekom, υπό το βάρος των δανείων της προς τις τράπεζες, που έφταναν τα 4,7 δισ. δολάρια. Το γεγονός δεν είναι άσχετο με τις πιέσεις που υφίσταται η τουρκική λίρα, καθώς η εταιρεία εισέπραττε τα δάνεια σε τουρκική λίρα και αποπλήρωνε σε δολάρια ή ευρώ. Η είδηση […]

31.08.2018 | 11:00

Σε χρεοκοπία οδηγήθηκε ο κολοσσός των τουρκικών τηλεπικοινωνιών Turk Telekom, υπό το βάρος των δανείων της προς τις τράπεζες, που έφταναν τα 4,7 δισ. δολάρια. Το γεγονός δεν είναι άσχετο με τις πιέσεις που υφίσταται η τουρκική λίρα, καθώς η εταιρεία εισέπραττε τα δάνεια σε τουρκική λίρα και αποπλήρωνε σε δολάρια ή ευρώ.

Η είδηση της χρεοκοπίας μίας τόσο μεγάλης και ιστορικής εταιρείας προκάλεσε αναστάτωση και αναμένεται «ντόμινο» αρνητικών εξελίξεων στην γείτονα. Η τουρκική λίρα έχει χάσει πάνω από 30% της αξίας της από την αρχή του έτους έναντι του αμερικανικού δολαρίου αλλά ο Ερντογάν δεν δίνει το πράσινο φως για την άνοδο των επιτοκίων. Το γεγονός αυτό έχει βυθίσει την οικονομία της στην ύφεση και στο έλεος των διεθνών χρηματαγορών, με πολλούς να την παραλληλίζουν πλέον με την οικονομία της Αργεντινής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Χθες ηρωίδα, σήμερα συλληφθείσα

Exit mobile version