Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μασούτης: «Χρειάζονται πολλά βήματα ακόμη»
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μασούτης: «Χρειάζονται πολλά βήματα ακόμη»

  Ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), Ιωάννης Μασούτης, διευθύνων σύμβουλος της γνωστής αλυσίδας λιανεμπορίου «Διαμαντής Μασούτης ΑΕ», επισημαίνει ότι «εφικτές λύσεις για τα τρία πιεστικότερα προβλήματα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας -τα οποία είναι, κατά τον ίδιο, οι υπερβολικοί φόροι και εισφορές, το έλλειμμα ρευστότητας και η τεράστια γραφειοκρατία- υπάρχουν, αλλά είναι επώδυνες πολιτικά». Για […]

 

Ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), Ιωάννης Μασούτης, διευθύνων σύμβουλος της γνωστής αλυσίδας λιανεμπορίου «Διαμαντής Μασούτης ΑΕ», επισημαίνει ότι «εφικτές λύσεις για τα τρία πιεστικότερα προβλήματα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας -τα οποία είναι, κατά τον ίδιο, οι υπερβολικοί φόροι και εισφορές, το έλλειμμα ρευστότητας και η τεράστια γραφειοκρατία- υπάρχουν, αλλά είναι επώδυνες πολιτικά».

Για την εξασφάλιση ρευστότητας, τονίζει ότι πρέπει να επισπευστεί η ρύθμιση των κόκκινων δανείων και των οφειλών των επιχειρήσεων και να θεσπιστεί ο ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός, ενώ σχετικά με τη φορολογία επισημαίνει ότι «αντί να εξοντώνουμε τις επιχειρήσεις, μπορούμε να περιορίσουμε δαπάνες του δημοσίου και κυρίως να αυξήσουμε τα έσοδα του κράτους πατάσσοντας τη φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο και η παραοικονομία. Όποιος θέλει να στραφεί στο επιχειρείν στην Ελλάδα σήμερα, πρέπει να έχει υπόψη του τις ευκαιρίες -στον αγροδιατροφικό τομέα, στις υπηρεσίες, ιδίως του τουρισμού, αλλά και στην αγορά ακινήτων- αλλά και τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής αγοράς, που επηρεάζουν το κόστος λειτουργίας μιας επιχείρησης (πολυνομία, αβεβαιότητα λόγω των συνεχών νομοθετικών αλλαγών. Μετά τις επενδύσεις, οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών είναι αυτές στις οποίες μπορεί να βασιστεί η Ελλάδα για να πετύχει την έξοδό της από την ύφεση».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιωάννης Μασούτης εξελέγη πρόεδρος του ιδρυθέντος το 1918 ΕΒΕΘ τον Δεκέμβριο του 2017, διαδεχόμενος τον Δημήτρη Μπακατσέλο, που κατείχε το αξίωμα από το 1998. Με την εκλογή του βρέθηκε στο «τιμόνι» του δεύτερου μεγαλύτερου επιμελητηρίου της χώρας, με 20.000 ενεργά μέλη, που με τη δυναμική τους επιχειρηματική παρουσία έχουν εξασφαλίσει για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της το 50% των ελληνικών εξαγωγών. Ο συνδυασμός με τον οποίο είχε κατέλθει στις εκλογές, το «Νέο Επιμελητήριο», αναδείχτηκε με μεγάλη διαφορά ως η πρώτη δύναμη, λαμβάνοντας ποσοστό 91,2% των ψήφων και εξασφαλίζοντας 37 από τις 41 έδρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Θρίλερ με τις συντάξεις

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις