Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Οι τρεις λόγοι της Μαριλίζας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι τρεις λόγοι της Μαριλίζας

Μετά από μια εξαετή σχεδόν αποχή από την κεντρική πολιτική σκηνή η κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου επανήλθε δυναμικά με τη… μεταγραφή της στον ΣΥΡΙΖΑ και την ανάληψη του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής, παρουσία της απερχομένης υπουργού Όλγας Γεροβασίλη, διευκρίνισε ότι τρεις υπήρξαν οι λόγοι, για τους οποίους αποδέχθηκε την πρωθυπουργική πρόσκληση συμμετοχής στο […]

Μετά από μια εξαετή σχεδόν αποχή από την κεντρική πολιτική σκηνή η κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου επανήλθε δυναμικά με τη… μεταγραφή της στον ΣΥΡΙΖΑ και την ανάληψη του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής, παρουσία της απερχομένης υπουργού Όλγας Γεροβασίλη, διευκρίνισε ότι τρεις υπήρξαν οι λόγοι, για τους οποίους αποδέχθηκε την πρωθυπουργική πρόσκληση συμμετοχής στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο πρώτος λόγος ήταν γιατί «η χώρα γυρίζει σελίδα αυτή την περίοδο μετά από 10 πολύ δύσκολα χρόνια κρίσης και μνημονιακής πολιτικής», τόνισε η νέα υπουργός, ενώ ως δεύτερο λόγο όρισε το γεγονός ότι «πάντα πίστευα την ανάγκη μιας ευρύτερης προοδευτικής σύγκλισης και συνεργασίας, ακόμα περισσότερο σε αυτή τη φάση που χαράσσουμε και καλούμαστε να υλοποιήσουμε το σχέδιο για την επόμενη ημέρα».

Ο τρίτος λόγος, πρoσέθεσε η κ. Ξενογιαννακοπούλου, είναι τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου υπουργείου, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά των θεσμών, της διοίκησης άρα της δημοκρατικής λειτουργίας. Η δημόσια διοίκηση τα προηγούμενα χρόνια στοχοποιήθηκε και απαξιώθηκε εξαιτίας της επικράτησης των νεοφιλελεύθερων ιδεών… Το Δημόσιο αντιμετωπίζει προβλήματα, παθογένειες και αδυναμίες, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία χωρίς ισχυρή, ανεξάρτητη και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φρένο από το Βερολίνο στην ακύρωση των περικοπών των συντάξεων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις