Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Εντατικοί έλεγχοι για τις μισθώσεις Airbnb
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντατικοί έλεγχοι για τις μισθώσεις Airbnb

Μέχρι 5.000 ευρώ ανέρχεται το πρόστιμο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που προχωρούν σε βραχυχρόνιες μισθώσεις μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας τύπου Airbnb και δεν το δηλώνουν. Το πρόστιμο δε διπλασιάζεται με τον εντοπισμό της επανάληψης της ίδιας παραβατικής συμπεριφοράς. Υπενθυμίζεται πως η πλατφόρμα «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής» για την υποβολή των στοιχείων που αφορούν τις βραχυχρόνιες μισθώσεις […]

Μέχρι 5.000 ευρώ ανέρχεται το πρόστιμο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που προχωρούν σε βραχυχρόνιες μισθώσεις μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας τύπου Airbnb και δεν το δηλώνουν. Το πρόστιμο δε διπλασιάζεται με τον εντοπισμό της επανάληψης της ίδιας παραβατικής συμπεριφοράς. Υπενθυμίζεται πως η πλατφόρμα «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής» για την υποβολή των στοιχείων που αφορούν τις βραχυχρόνιες μισθώσεις είναι διαθέσιμη για τους υποχρέους, που καλούνται να βάλουν με μια συγκεντρωτική δήλωση όλες τις εισπράξεις από τα μισθωτήρια που έχουν κάνει μέχρι σήμερα.

Ουσιαστικά, το υπουργείο Οικονομικών ασκεί πολλαπλούς ελέγχους, προκειμένου να εντοπίζει τους παραβάτες που προσπαθούν να αποφύγουν την καταβολή των αναλογούντων φόρων. Αφενός ήδη συνεργάζεται και αντλεί στοιχεία από τρεις σχετικές μεγάλες ψηφιακές πλατφόρμες. Η φορολογική διοίκηση θα μπορεί να εντοπίζει όσους δεν τηρούν τον νόμο όχι μόνο μέσω ηλεκτρονικών διασταυρώσεων από ίδιες ή τρίτες πηγές, αλλά με κάθε πρόσφορο μέσο, ακόμη και με μικτά συνεργεία ελέγχου που μπορεί να αποτελούνται από υπαλλήλους της ΑΑΔΕ και του υπουργείου Τουρισμού. Παράλληλα θα μπορούν να ζητούν και τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, προσπαθούν να εντοπίσουν τις ακόλουθες παραβάσεις:

α. Παράλειψη εγγραφής στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής».

β. Μη εμφανή αναγραφή του αριθμού εγγραφής στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής» στην ανάρτηση του «Ακινήτου» στις ψηφιακές πλατφόρμες καθώς και σε κάθε άλλο μέσο προβολής.

γ. Μη εμφανή αναγραφή του αριθμού του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας (Ε.Σ.Λ.) στην ανάρτηση του «Ακινήτου» στις ψηφιακές πλατφόρμες, καθώς και σε κάθε άλλο μέσο προβολής, από τους «Διαχειριστές» για τους οποίους δεν υπάρχει υποχρέωση εγγραφής στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η αγορά αυτοκινήτου τονώνει την οικονομία

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις