Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας

Το έργο του Ιρλανδού συγγραφέα Κόνορ Μακφέρσον “Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας” ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Ομάδα Νάμα, τον Φεβρουάριο του 2018. Μια μαύρη κωμωδία ιρλανδέζικου ρεαλισμού που χειρίζεται με χιούμορ αλλά και τρυφερότητα δραματικές καταστάσεις που φτάνουν ως την ακραία βία. …για το έργο Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από έναν […]

Το έργο του Ιρλανδού συγγραφέα Κόνορ Μακφέρσον “Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας” ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Ομάδα Νάμα, τον Φεβρουάριο του 2018. Μια μαύρη κωμωδία ιρλανδέζικου ρεαλισμού που χειρίζεται με χιούμορ αλλά και τρυφερότητα δραματικές καταστάσεις που φτάνουν ως την ακραία βία.

…για το έργο

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από έναν άνδρα κοντά στα πενήντα, τον Τόμμυ, που έχει αποχωριστεί την οικογένειά του και ζει μόνος πια σε ένα τμήμα του σπιτιού τού θείου του Μώρις, σε μια συνοικία του Δουβλίνου. Οι δουλειές του ποδαριού με τον κολλητό φίλο του Ντοκ, οι γκρίνιες του θείου Μώρις και οι τηλεφωνικοί καυγάδες με την πρώην γυναίκα του είναι η καθημερινότητα του αποτυχημένου και μοναχικού Τόμμυ. Το έργο αρχίζει με τον Τόμμυ να φέρνει στον εργένικο και εντελώς ακατάστατο χώρο του μια νεαρή κοπέλα, την Αιμέ, που μόλις την έσωσε από άγρια επίθεση του Κένεθ, του συντρόφου της που την έχει σπρώξει στην πορνεία. Μια σχέση αρχίζει, που θα διαταράξει την όποια ισορροπία της ζωής των πέντε χαρακτήρων και που ενδεχομένως θα εξελιχθεί σε ερωτική αλλά με εμπόδια, αναστολές και επιφυλάξεις από όλους.

Ένα κοινωνικό και ψυχολογικό έργο ιρλανδέζικου ρεαλισμού που χειρίζεται με χιούμορ αλλά και τρυφερότητα τις δραματικές καταστάσεις που φτάνουν ως την ακραία βία.  Η γοητεία του έργου δεν βρίσκεται μόνο στο διάλογο ή στην πλοκή, αλλά στο νόημα που βρίσκεται περίτεχνα κρυμμένο κάτω από τα λόγια, στις παύσεις και στις σιωπές.

Πρεμιέρα: Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Θέατρο Επί Κολωνώ, 210 5138067, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

O Γκόραν Μπρέγκοβιτς στο Νιάρχος

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις