Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ο Ερντογάν είναι πάντα κακές ειδήσεις
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν είναι πάντα κακές ειδήσεις

Στο πλαίσιο του εικαστικού φεστιβάλ «Κακές ειδήσεις», που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Βισμπάντεν της Γερμανίας τοποθετήθηκε σε πλατεία της πόλης ένα υπερμέγεθες επιχρυσωμένο άγαλμα του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Με σαφή παραπομπή στα αγάλματα του Σαντάμ Χουσεΐν που κοσμούσαν τις πόλεις του Ιράκ κατά το παρελθόν, η τοποθέτηση του αγάλματος πέτυχε τον […]

Στο πλαίσιο του εικαστικού φεστιβάλ «Κακές ειδήσεις», που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Βισμπάντεν της Γερμανίας τοποθετήθηκε σε πλατεία της πόλης ένα υπερμέγεθες επιχρυσωμένο άγαλμα του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Με σαφή παραπομπή στα αγάλματα του Σαντάμ Χουσεΐν που κοσμούσαν τις πόλεις του Ιράκ κατά το παρελθόν, η τοποθέτηση του αγάλματος πέτυχε τον σκοπό της: τράβηξε την προσοχή.

Από τη μία Τούρκοι που ζουν στη Γερμανία φωτογραφίζονταν με το άγαλμα με σεβασμό, ενώ από την άλλη ακτιβιστές και αντίπαλοι του καθεστώτος το βανδάλισαν. Κάποιοι έγραψαν πάνω του «fuck you», «Τούρκος Χίτλερ», ενώ ζωγράφισαν και ένα πέος. Από αυτές τις εικαστικές παρεμβάσεις η απόσταση στη λεκτική αντιπαράθεση δεν ήταν μεγάλη μεταξύ των… αγαλματολατρών και των αγαλματομάχων. Έτσι οι αρχές του Βισμπάντεν, μην μπορώντας να εγγυηθούν την ασφάλεια στην περιοχή, αποφάσισαν την αποκαθήλωση του αγάλματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ηλεκτρονικός «ιερός πόλεμος»

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις