Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πήρε φωτιά το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Πήρε φωτιά το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος

Πυρκαγιά ξέσπασε εν πλω στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Χανιά περίπου στις 23:30 το βράδυ της Τρίτης, όταν αυτό έπλεε ανοιχτά της Ύδρας. Το πλοίο επέστρεψε εσπευσμένα στο λιμάνι του Πειραιά στις 4 τα ξημερώματα και περίπου 40 λεπτά μετά ξεκίνησε η εκκένωσή του. Η φωτιά ξεκίνησε από τα γκαράζ του επιβατηγού […]

Πυρκαγιά ξέσπασε εν πλω στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Χανιά περίπου στις 23:30 το βράδυ της Τρίτης, όταν αυτό έπλεε ανοιχτά της Ύδρας. Το πλοίο επέστρεψε εσπευσμένα στο λιμάνι του Πειραιά στις 4 τα ξημερώματα και περίπου 40 λεπτά μετά ξεκίνησε η εκκένωσή του. Η φωτιά ξεκίνησε από τα γκαράζ του επιβατηγού και ετέθη υπό έλεγχο περίπου στις 2 και μισή και αφού στο μεταξύ το πλήρωμα είχε μοιράσει σωσίβια στους 875 επιβάτες.

Όταν όμως τελικά το πλοίο κατέπλευσε στον Πειραιά, διατηρούνταν ακόμη εστίες φωτιάς και έτσι κρίθηκε ότι η αποβίβαση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί  από το πρυμναίο τμήμα. Έτσι ξεκίνησε η αποβίβαση από το πλάι με τη βοήθεια ειδικής κλίμακας. Οι επιβάτες που είχαν μαζευτεί σε δύο σταθμούς συγκέντρωσης για καλύτερο έλεγχο κατέβαιναν σε ομάδες των 10. Προτεραιότητα δόθηκε στους ηλικιωμένους και τα μικρά παιδιά και η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7.

Όσοι επιβάτες απεγκλωβίζονταν, μεταφέρονταν με λεωφορεία του ΟΛΠ στην πύλη Ε3, ούτως ώστε να επιβιβαστούν σε πλοίο που έχει μισθώσει η πλοιοκτήτρια ΑΝΕΚ για να ξεκινήσει εκ νέου το ταξίδι τους. Όσοι είχαν αυτοκίνητα, ειδοποιήθηκαν ότι θα τα πάρουν σε δύο μέρες.

Αυτή την ώρα εξακολουθούν να υπάρχουν «μικρές εστίες» στο γκαράζ και παραμένουν σε επιφυλακή δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Οταν ολοκληρωθεί η κατάσβεση, τότε θα ανοίξει ο καταπέλτης του πλοίου για να ερευνηθεί αφενός ο χώρος και να διακριβωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς στο ferry boat της ΑΝΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Βγήκε να γιορτάσει την επιτυχία της στις Πανελλαδικές και σκοτώθηκε (pics)

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις