Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τζον Μακέιν: Ο αποχαιρετισμός ενός ευπατρίδη
ΚΟΣΜΟΣ

Τζον Μακέιν: Ο αποχαιρετισμός ενός ευπατρίδη

  Ο Ρικ Ντέιβις, εκπρόσωπος του αποθανόντος ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Τζον Μακέιν, διάβασε χθες το μεταθανάτιο μήνυμά του. Υπενθυμίζεται ότι ο Τζον Μακέιν που πέθανε από καρκίνο το περασμένο Σάββατο σε ηλικία 81 ετών υπήρξε βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ και επί 35 έτη γερουσιαστής. «(Εμείς οι Αμερικανοί) αποδυναμώνουμε το μεγαλείο μας όταν μπερδεύουμε τον πατριωτισμό […]

 

Ο Ρικ Ντέιβις, εκπρόσωπος του αποθανόντος ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Τζον Μακέιν, διάβασε χθες το μεταθανάτιο μήνυμά του. Υπενθυμίζεται ότι ο Τζον Μακέιν που πέθανε από καρκίνο το περασμένο Σάββατο σε ηλικία 81 ετών υπήρξε βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ και επί 35 έτη γερουσιαστής.

«(Εμείς οι Αμερικανοί) αποδυναμώνουμε το μεγαλείο μας όταν μπερδεύουμε τον πατριωτισμό μας με φυλετικές αντιπαλότητες που έχουν γεννήσει μνησικακίες, μίσος και βία σε κάθε γωνιά του πλανήτη», αναφέρει το μήνυμα του εκλιπόντος. «Το αποδυναμώνουμε ότι κρυβόμαστε πίσω από τείχη, αντί να τα γκρεμίζουμε, όταν αμφισβητούμε τη δύναμη των ιδανικών μας, αντί να τα εμπιστευτούμε να είμαστε η σπουδαία δύναμη για αλλαγή που πάντα ήμασταν», τονίζει, συμπληρώνοντας: «Μην απελπίζεστε από τις σημερινές δυσκολίες, αλλά να πιστεύετε πάντα στην προοπτική και το μεγαλείο της Αμερικής». «Ποτέ δεν κρυβόμαστε από την Ιστορία. Τη γράφουμε την Ιστορία».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν θα παραστεί στην κηδεία του, ενώ φέρεται μόνον κατόπιν πολιτικών πιέσεων να αναγκάστηκε να εκφράσει τον σεβασμό του στις υπηρεσίες που προσέφερε στο αμερικανικό έθνος ο Τζον Μακέιν και να διατάξει οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες προς τιμή του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή από την Αριζόνα. Επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να απέρριψε τη δημοσιοποίηση μιας ανακοίνωσης του Λευκού Οίκου, η οποία θα απέτινε φόρο τιμής στον ηρωισμό του εκλιπόντα ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή και να προτίμησε απλά να αναρτήσει ένα σύντομο συλλυπητήριο μήνυμα στη ροή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

tourkia

«Ημέρα της Νίκης»: Οι Τούρκοι προκαλούν ξανά την Ελλάδα (pics)

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις