Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γερμανία: Παραίτηση υπουργού για το σκάνδαλο με τα αντικαρκινικά στην Ελλάδα
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Παραίτηση υπουργού για το σκάνδαλο με τα αντικαρκινικά στην Ελλάδα

Η Ντιάνα Γκόλτσε, στέλεχος του κόμματος Die Linke (Αριστερά) και υπουργός Υγείας του κρατιδίου του Βραδεμβούργου στη Γερμανία, υπέβαλε την παραίτησή της εξαιτίας του σκανδάλου διάθεσης παράνομων αντικαρκινικών φαρμάκων, που είχε γίνει γνωστό και από τη δράση του κυκλώματος στην Ελλάδα. Παρά το γεγονός ότι οι αρχές του Βρανδεμβούργου είχαν ενημερωθεί από τις ελληνικές αρχές […]

Η Ντιάνα Γκόλτσε, στέλεχος του κόμματος Die Linke (Αριστερά) και υπουργός Υγείας του κρατιδίου του Βραδεμβούργου στη Γερμανία, υπέβαλε την παραίτησή της εξαιτίας του σκανδάλου διάθεσης παράνομων αντικαρκινικών φαρμάκων, που είχε γίνει γνωστό και από τη δράση του κυκλώματος στην Ελλάδα.

Παρά το γεγονός ότι οι αρχές του Βρανδεμβούργου είχαν ενημερωθεί από τις ελληνικές αρχές για τις κατηγορίες ήδη από το 2016, η ίδια ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε για τις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί σε βάρος της φαρμακευτικής εταιρίας Lunapharm. Η δε άδεια της τελευταίας Lunapharm ανακλήθηκε μόλις φέτος και όταν η υπόθεση αποτέλεσε αντικείμενο τηλεοπτικής έρευνας.

Θυμίζουμε ότι η απάτη αποκαλύφθηκε τον περασμένο Μάιο ύστερα από πολυετή έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία και συνέλαβε 18 υπόπτους, γιατρούς, νοσηλευτές, ιδιοκτήτες φαρμακαποθηκών, καθώς και υπαλλήλους μεταφορικών εταιρειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Τουρκία κατασκευάζει ναυτική βάση στην Αμμόχωστο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις