Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ο Σκουρλέτης
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ο Σκουρλέτης

Η σαφής διάθεση επαναφοράς στις αρχικές «αξίες» του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε το κύριο στίγμα της ομιλίας του Πάνου Σκουρλέτη μετά την εκλογή του στη θέση του γραμματέα του κόμματος.  «Υπάρχει ανάγκη στη νέα περίοδο να ξαναθυμηθούμε όλα αυτά που έχουμε πει για το διακριτό ρόλο του κόμματος, την αναγκαία συμβολή του στη διαμόρφωση των βασικών κυβερνητικών […]

Η σαφής διάθεση επαναφοράς στις αρχικές «αξίες» του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε το κύριο στίγμα της ομιλίας του Πάνου Σκουρλέτη μετά την εκλογή του στη θέση του γραμματέα του κόμματος.  «Υπάρχει ανάγκη στη νέα περίοδο να ξαναθυμηθούμε όλα αυτά που έχουμε πει για το διακριτό ρόλο του κόμματος, την αναγκαία συμβολή του στη διαμόρφωση των βασικών κυβερνητικών κατευθύνσεων, να είναι το όχημα της κοινωνικής γείωσης που έχει ανάγκη μια κυβέρνηση της Αριστεράς» τόνισε σε ακραιφνή συραζαϊκή διάλεκτο ο νέος γραμματέας του κόμματος.

Πατώντας στην «ολοκλήρωση» (;) των προγραμμάτων λιτότητας, ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε πως ανοίγονται νέες δυνατότητες και πως δεν υπάρχει πλέον το άλλοθι ότι  «εφαρμόζουμε ένα μη δικό μας πρόγραμμα». Παράλληλα, επεσήμανε πως «ο πήχης είναι πολύ υψηλά, οι εργαζόμενοι και η κοινωνία έχουν απαιτήσεις. Απέναντι σε αυτές τις ανάγκες, πρέπει να ενισχύσουμε τις δικές μας δυνάμεις και να κάνουμε τις προγραμματικές εμβαθύνσεις. Το οφείλουμε όταν, μετά τον επώδυνο συμβιβασμό του 2015, πηγαίναμε για τις εκλογές είχαμε μιλήσει για την όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνη εφαρμογή ενός μνημονιακού, κατά τα άλλα, προγράμματος που δεν ενστερνιστήκαμε ποτέ, αλλά είχαμε δώσει την υπόσχεση ότι τελειώνοντας αυτήν την περίοδο θα ξαναπιάσουμε το νήμα των δικών μας αναφορών και προταγμάτων».

Προοικονομώντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι «είναι οι νέες δυνατότητές μας, που αναφέρθηκαν και από τον πρόεδρο και από τον Π.Ρήγα, είναι η επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης, είναι η στερέωση και διεύρυνση του κοινωνικού κράτους που μέσα από αντίξοες συνθήκες κρατήσαμε στα πόδια του. Είναι αυτές οι επισημάνσεις, οι απόψεις, οι ιδέες που θα παρουσιάσουμε με πιο εμπεριστατωμένο τρόπο το επόμενο διάστημα και το ξεκίνημα θα σηματοδοτηθεί και με όσα θα πει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τσιπρας ΚΕ

Τον Σκουρλέτη πρότεινε για γραμματέα ο Τσίπρας: Ακροδεξιό μόρφωμα η ΝΔ, φοροελαφρύνσεις (vid)

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις