Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πάπας Φραγκίσκος: Ψυχιατρικό θέμα η ομοφυλοφιλία από την παιδική ηλικία
ΚΟΣΜΟΣ

Πάπας Φραγκίσκος: Ψυχιατρικό θέμα η ομοφυλοφιλία από την παιδική ηλικία

Την κατακριτέα θέση της Εκκλησίας πως η ομοφυλοφιλία είναι ψυχική ασθένεια -τουλάχιστον όσον αφορά στην εκδήλωσή της στην παιδική ηλικία- φαίνεται πως συνεχίζει, ο κατά τα άλλα αγαπητός, ανοιχτόμυαλος και φιλελεύθερος, Πάπας Φραγκίσκος. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή του από την Ιρλανδία στη Ρώμη, ρωτήθηκε τι θα συμβούλευε σε γονείς […]

Την κατακριτέα θέση της Εκκλησίας πως η ομοφυλοφιλία είναι ψυχική ασθένεια -τουλάχιστον όσον αφορά στην εκδήλωσή της στην παιδική ηλικία- φαίνεται πως συνεχίζει, ο κατά τα άλλα αγαπητός, ανοιχτόμυαλος και φιλελεύθερος, Πάπας Φραγκίσκος. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή του από την Ιρλανδία στη Ρώμη, ρωτήθηκε τι θα συμβούλευε σε γονείς που διαπιστώνουν τις ομοφυλοφιλικές τάσεις του παιδιού τους.

Ξεκινώντας με ένα πνεύμα διαλλαγής, ο Ποντίφηκας τόνισε πως «θα τους έλεγα πρωτίστως να προσεύχονται, να μην καταδικάζουν, να έχουν διάλογο, να κατανοούν, να δίνουν μια θέση στον γιο ή την κόρη». Ωστόσο, στη συνέχεια τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η ηλικία. «Όταν αυτό εκδηλώνεται ήδη από την παιδική ηλικία, υπάρχουν πολλά πράγματα να γίνουν μέσω της ψυχιατρικής, για να δει κανείς πώς είναι τα πράγματα. Είναι διαφορετικό όταν αυτό εκδηλώνεται έπειτα από 20 χρόνια», πρόσθεσε ο Ποντίφικας. «Δεν θα έλεγα ποτέ ότι η σιωπή είναι φάρμακο. Το να αγνοείς τον γιο ή την κόρη που έχει ομοφυλοφιλικές τάσεις είναι έλλειμμα πατρότητας ή μητρότητας», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Νεκρός ο ηγέτης του ISIS στο Αφγανιστάν

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις