Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Θρήνος στην Ινδία: Περισσότεροι από 1.200 οι νεκροί στις πλημμύρες
ΚΟΣΜΟΣ

Θρήνος στην Ινδία: Περισσότεροι από 1.200 οι νεκροί στις πλημμύρες

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στην Ινδία Περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τους μουσώνες. Η Ινδία και οι 1,25 δισεκατομμύριο κάτοικοί της είναι εκείνοι που επλήγησαν περισσότερο, καθώς σε αυτήν τη χώρα έχουν καταμετρηθεί περισσότεροι από 1.000 νεκροί σε πέντε κρατίδια. Οι πλημμύρες […]

ινδια-νεκροι.jpg

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στην Ινδία

Περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τους μουσώνες.

Η Ινδία και οι 1,25 δισεκατομμύριο κάτοικοί της είναι εκείνοι που επλήγησαν περισσότερο, καθώς σε αυτήν τη χώρα έχουν καταμετρηθεί περισσότεροι από 1.000 νεκροί σε πέντε κρατίδια.

Οι πλημμύρες από τις σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στο κρατίδιο της Κεράλα, στο νοτιοανατολικό άκρο της χώρας. Πέρυσι από τους μουσώνες είχαν χάσει τη ζωή τους 667 άνθρωποι στην Ινδία.

Αποτέλεσμα εικόνας για india dead rain storms

Στο Νεπάλ καταγράφηκαν 87 θάνατοι, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα και οκτώ παιδιά που έχασαν τη ζωή τους από κατολίσθηση σε ένα απομονωμένο χωριό.

Στον Ινδικό Ωκεανό οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν τον θάνατο 24 ανθρώπων και άφησαν χωρίς στέγη 175.000 ανθρώπους στην Σρι Λάνκα.

Ο απολογισμός αυτός είναι σαφώς μειωμένος σε σχέση με πέρυσι, που είχαν χάσει τη ζωή τους 224 άνθρωποι στη χώρα.

Στο Μπανγκλαντές, τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν φέτος τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τους μουσώνες.

Δείτε ακόμη:

fidi

Συναγερμός στην Ινδία – Φίδια εμφανίζονται από παντού

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις