Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Το ΕΚΕΠΥ “ξεσκεπάζει” όσους… δεν ήξεραν: Στις 9:33 η πρώτη κλήση στο ΕΚΑΒ για νεκρό στο Μάτι
ΕΛΛΑΔΑ

Το ΕΚΕΠΥ “ξεσκεπάζει” όσους… δεν ήξεραν: Στις 9:33 η πρώτη κλήση στο ΕΚΑΒ για νεκρό στο Μάτι

  Είχαν διαψευστεί από πολλούς, όμως κανείς δεν μπορούσε να το δεχτεί. Η κυβέρνηση γνώριζε από την πρώτη στιγμή πως στο Μάτι κάποιοι συνάνθρωποι μας έχουν καεί ζωντανοί κι όμως, μας έλεγαν ψέματα για μέρες. Η επιβεβαίωση ότι το βράδυ της 23ης Ιουλίου, την ώρα που η κυβέρνηση καθησύχαζε για την κατάσταση με τη φωτιά […]

 

dourou-pyrkagies

Είχαν διαψευστεί από πολλούς, όμως κανείς δεν μπορούσε να το δεχτεί.

Η κυβέρνηση γνώριζε από την πρώτη στιγμή πως στο Μάτι κάποιοι συνάνθρωποι μας έχουν καεί ζωντανοί κι όμως, μας έλεγαν ψέματα για μέρες.

Η επιβεβαίωση ότι το βράδυ της 23ης Ιουλίου, την ώρα που η κυβέρνηση καθησύχαζε για την κατάσταση με τη φωτιά στο Μάτι, γνώριζαν ήδη την ύπαρξη τεσσάρων νεκρών, φουντώνει την οργή και την αγανάκτηση.

Το βιβλίο συμβάντων του ΕΚΕΠΥ που αποκαλύπτει η Καθημερινή της Κυριακής καταδεικνύει ότι η πρώτη ειδοποίηση του ΕΚΑΒ για νεκρό από τη φονική πυρκαγιά καταγράφηκε στο Νέο Βουτζά στις 9:33 το βράδυ, στις 10:15 ειδοποίηση για δεύτερο νεκρό ενώ στις 11:15 γίνεται λόγος για άλλους δυο νεκρούς , πιθανότατα αλλοδαπούς υπηκόους.

Σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται στο ΕΚΕΠΥ στις 11:49  ειδοποιείται η Γενική Γραμματεία Πολίτικης Προστασίας να παραλάβει από το ΚΕΕΛΠΝΟ σάκους για την περισυλλογή νεκρών.

Συγκεκριμένα: 

Η πρώτη καταχώριση για νεκρό στο δελτίο συμβάντων του ΕΚΕΠΥ γίνεται στις 9.33 μ.μ. και έχει ως εξής: «Κλήση στον συντονιστή του ΕΚΑΒ, που πηγαίνουν να παραλάβουν νεκρό στον Νέο Βουτζά».

Στις 10.15 μ.μ. ο υπάλληλος βάρδιας σημειώνει: «Δεύτερος νεκρός στον Νέο Βουτζά, ενημέρωση από ΕΚΑΒ».

Μία ώρα αργότερα, ο υπάλληλος βάρδιας καταχωρίζει το εξής: «Κλήση στο ΕΚΑΒ που αναφέρει ότι μεταφέρει δύο ξένους νεκρούς από Ραφήνα προς Ευαγγελισμό».

Στη 1.20 τα ξημερώματα της Τρίτης και ενώ έχουν προηγηθεί αρκετά συμβάντα, υπάρχει η εξής εγγραφή: «Κλήση από το ΚΕΕΛΠΝΟ που αναφέρουν ότι έχουν ακόμα 47 σάκους για τους νεκρούς. Το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι τους φτάνουν».

Το χρονολόγιο της φρίκης ολοκληρώνεται στις 7.35 το πρωί της 24ης Ιουλίου. Η υποδιευθύντρια του ΚΑΤ ενημερώνει το ΕΚΕΠΥ ότι μητέρα ψάχνει τα δύο ανήλικα παιδιά της, Εβίτα και Ανδρέα Φύτρου.

Μερικές ώρες αργότερα, ο 11χρονος Ανδρέας βρέθηκε νεκρός στην αγκαλιά του πατέρα του, ενώ η 13χρονη Εβίτα έπεσε από τον βράχο στο κενό προσπαθώντας να γλιτώσει από τις φλόγες.

«Ανίκανους πολιτικούς έχουμε ξαναδεί σε αυτήν τη χώρα. Τόσο κυνικούς, αδίστακτους, ανεύθυνους και χωρίς ίχνος ντροπής, ποτέ» σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία.

Η ανακοίνωση

«Ένα ακόμα δημοσίευμα, αυτή τη φορά της Καθημερινής, επιβεβαιώνει, με αδιάψευστα πλέον στοιχεία, ότι την ώρα που ο κ. Τσίπρας, οι υπουργοί του και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες καθησύχαζαν τους πολίτες ότι η κατάσταση στο Μάτι είναι υπό έλεγχο, γνώριζαν ήδη την ύπαρξη τουλάχιστον 4 νεκρών, όπως και ότι σε εξέλιξη βρισκόταν μια πρωτοφανής καταστροφή.

Αποδεικνύεται και με δημόσια πλέον στοιχεία ότι το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες και να αποποιηθούν τις δικές τους ευθύνες.

Θα το ξαναπούμε: Ανίκανους πολιτικούς έχουμε ξαναδεί σε αυτήν τη χώρα. Τόσο κυνικούς, αδίστακτους, ανεύθυνους και χωρίς ίχνος ντροπής, ποτέ».

Δείτε ακόμη:

Ντοκουμέντο – σοκ από τη σύσκεψη για το Μάτι: Υπήρχαν νεκροί και έλεγαν πως όλα είναι υπό έλεγχο (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις