Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σπίρτζης: Ως το τέλος του μήνα η έκτακτη ενίσχυση από τον ΕΦΚΑ στους πυρόπληκτους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπίρτζης: Ως το τέλος του μήνα η έκτακτη ενίσχυση από τον ΕΦΚΑ στους πυρόπληκτους

Την ερχόμενη εβδομάδα σε κοινή σύσκεψη με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου θα γίνει αυτομάτως η ενημέρωση του taxisnet για την απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ 2018 και να μην απαιτούνται αιτήσεις των πυρόπληκτων. Αυτό είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, στην συνάντηση με την συντονιστική επιτροπή των πυρόπληκτων κατοίκων της Αττικής. Ο κ. […]

Σπιρτζης

Την ερχόμενη εβδομάδα σε κοινή σύσκεψη με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου θα γίνει αυτομάτως η ενημέρωση του taxisnet για την απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ 2018 και να μην απαιτούνται αιτήσεις των πυρόπληκτων.

Αυτό είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, στην συνάντηση με την συντονιστική επιτροπή των πυρόπληκτων κατοίκων της Αττικής.

Ο κ. Σπίρτζης διαβεβαίωσε τους πυρόπληκτους ότι δεν θα πρέπει να ανησυχήσουν σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι τους έχει χρεωθεί ο ΕΝΦΙΑ, καθώς είναι κάτι προσωρινό και θα αφαιρεθεί μόλις προσαρμοστεί το Σύστημα.  Ο υπουργός σε ό,τι αφορά το επίδομα των 5.000 ευρώ που παρέχεται στους πυρόπληκτους είπε ότι έχουν υποβάλλει αίτηση συνολικά 4.385 άτομα. Ψηφιοποιήθηκαν οι αιτήσεις των 4.300, ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί για τις 3.070 αιτήσεις και έχει εισπραχθεί η έκτακτη βοήθεια.

Για τους υπόλοιπους 1.275 που ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί αλλά δεν έχουν λάβει το επίδομα, ειδοποιήθηκαν ή ειδοποιούνται για ελλείψεις ή λάθη στις αιτήσεις τους και στο Ε9 σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τις χρήσεις των ακινήτων. Δηλαδή οι υπηρεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επικοινωνούν μαζί τους και τους επισημαίνουν το πρόβλημα ώστε να προβούν σε συμπληρωματικές διορθωτικές ενέργειες και να εισπράξουν το επίδομα.

Την ερχόμενη εβδομάδα, ενημέρωσε ο υπουργός τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής, ότι θα γίνει έλεγχος και στους 1.230 που απομένουν, έως τους 4.300 που έχουν ψηφιοποιηθεί.

Για την έκτακτη ενίσχυση από τον ΕΦΚΑ στους πυρόπληκτους συνταξιούχους ανασφάλιστους ή μη, όπως είπε ο υπουργός, δόθηκαν από το υπουργείο Υποδομών, πριν δυο εβδομάδες στο υπουργείο Εργασίας τα στοιχεία, αλλά λόγω του ότι δεν αναφερόταν ο ΑΜΚΑ καθυστερεί η διασταύρωσή τους. Ωστόσο αναμένεται ότι ως το τέλος του μήνα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα χορηγηθεί η έκτακτη ενίσχυση.

Δείτε ακόμη:

Ματι-πληγεντες.jpg

Ακατάλληλο για διαμονή το Μάτι, μετά την πύρινη λαίλαπα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις