Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μετά τις πιέσεις, ο Τσίπρας ποντάρει στον ανασχηματισμό – “Ανάγκη για ανανέωση”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά τις πιέσεις, ο Τσίπρας ποντάρει στον ανασχηματισμό – “Ανάγκη για ανανέωση”

Μετά από περίπου τέσσερις ώρες έπεσε η αυλαία της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός, που έχει δεχθεί έντονες πιέσεις το τελευταίο διάστημα και ενώ βλέπει τη δυσαρέσκεια των Ελλήνων να φουντώνει, ποντάρει σε αλλαγές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην συνεδρίαση τέθηκε το ζήτημα των αλλαγών τόσο στο εσωτερικό […]

Μετά από περίπου τέσσερις ώρες έπεσε η αυλαία της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός, που έχει δεχθεί έντονες πιέσεις το τελευταίο διάστημα και ενώ βλέπει τη δυσαρέσκεια των Ελλήνων να φουντώνει, ποντάρει σε αλλαγές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην συνεδρίαση τέθηκε το ζήτημα των αλλαγών τόσο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στον κυβερνητικό σχηματισμό, χωρίς να συζητηθούν συγκεκριμένα πρόσωπα.

Κατά την συνεδρίαση αποφασίστηκε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για την Δευτέρα το απόγευμα με τις αλλαγές στο εσωτερικό του κόμματος να «προλαβαίνουν» αυτές του ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πηγές μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, το αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης ήταν στρατηγικού χαρακτήρα και αφορούσε ουσιαστικά το πώς θα ισχυροποιηθεί το κόμμα για να αντιμετωπίσει τα αυξημένα καθήκοντα της επόμενης περιόδου.

Η Κεντρική Επιτροπή είναι το αρμόδιο όργανο για την εκλογή του νέου γραμματέα και η συνεδρίασή της θα ανοίξει το δρόμο για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα με τις περισσότερες τοποθετήσεις να έχουν στρατηγικό χαρακτήρα, επικεντρώθηκε στα δεδομένα της νέας περιόδου και τα αυξημένα καθήκοντα που δημιουργεί.

Οι αδυναμίες που έχουν εντοπιστεί και στη λειτουργία του κόμματος, πρέπει να διορθωθούν και το κόμμα πρέπει να ισχυροποιηθεί ώστε να μπορέσει με μεγαλύτερη δύναμη να δώσει τις μάχες της επόμενης περιόδου.

Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν ότι βασικό ζητούμενο στη νέα περίοδο είναι η υλοποίηση ενός συνεκτικού πολιτικού σχεδίου που αφορά την ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της ανεργίας, την ενίσχυση των εργαζόμενων, τη στήριξη της μισθωτής εργασίας, τις θεσμικές αλλαγές και συγκεκριμένες πολιτικές για τη νεολαία.

Δείτε ακόμη:

Τσιπρας Συρος

Τσίπρας: Από τη Σύρο οι νέες υποσχέσεις για μισθούς και συλλογικές συμβάσεις (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις