Ο ορισμός της απανθρωπιάς: Μάζεψαν 400.000 $ από δωρεές για άστεγο και κάνουν ζωάρα

ΚΟΣΜΟΣ

Ο ορισμός της απανθρωπιάς: Μάζεψαν 400.000 $ από δωρεές για άστεγο και κάνουν ζωάρα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Ο Τζόνι Μπόμπιτ έγινε γνωστός σε όλο το διαδίκτυο, όταν τον περασμένο Νοέμβρη έγινε γνωστό πως έδωσε τα μοναδικά χρήματα που είχε σε μια κοπέλα η οποία ξέμεινε από βενζίνη. Ο βετεράνος πολέμου, που ζει στον δρόμο, είδε μια κοπέλα να έχει μείνει από βενζίνη και έσπευσε να την βοηθήσει. Με τα 20 δολάρια που […]

25.08.2018 | 13:35

Ο Τζόνι Μπόμπιτ έγινε γνωστός σε όλο το διαδίκτυο, όταν τον περασμένο Νοέμβρη έγινε γνωστό πως έδωσε τα μοναδικά χρήματα που είχε σε μια κοπέλα η οποία ξέμεινε από βενζίνη.

Ο βετεράνος πολέμου, που ζει στον δρόμο, είδε μια κοπέλα να έχει μείνει από βενζίνη και έσπευσε να την βοηθήσει.

Με τα 20 δολάρια που είχε πάνω του, πήγε να της αγοράσει καύσιμα, καθώς η νεαρή δεν είχε επάνω της χρήματα.

Η Κέιτ Μακκλουρ μαζί με τον σύντροφό της Μαρκ Νταμίκο, θέλησαν να του το ανταποδώσουν. Αποφάσισαν, λοιπόν, να ανοίξουν λογαριασμό στην ιστοσελίδα GoFundMe και να καλέσουν όποιον μπορούσε να συνδράμει.

Στόχος ήταν τα 10.000 δολάρια. Παρόλα αυτά η κίνηση του άτυχου άντρα συγκίνησε τόσο τους πάντες, που μαζεύτηκαν κάτι περισσότερα από 400.000 δολάρια για τον βετεράνο πολέμου που ζούσε κάτω από μια γέφυρα στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Το ζευγάρι έβγαινε παντού και «φώναζε» πως σκόπευε να δημιουργήσει δύο λογαριασμούς έναν για να ζει αξιοπρεπώς και έναν δεύτερο για συνταξιοδοτικό πρόγραμμα.

Παράλληλα, ήθελαν να αγοράσουν στον Τζόνι αυτοκίνητο, αλλά και να του αναθέσουν δικηγόρο και οικονομικό σύμβουλο.

Όμως τα χρήματα, μπορούν εύκολα να σε διαβρώσουν.

Το ζευγάρι ξόδεψε 200.000 ευρώ «για τη φροντίδα του», χωρίς, ωστόσο, να δίνει στη δημοσιότητα αποδείξεις. Μάλιστα, αρνούνται να δώσουν στον άστεγο τα υπόλοιπα, υποστηρίζοντας πως δεν ξέρει πώς να τα διαχειριστεί.

«Το να του δώσουμε όλα αυτά τα χρήματα… Δεν πρόκειται να συμβεί. Θα τα κάψω μπροστά του!», δήλωσε ο Νταμίκο.

Το ζευγάρι αγόρασε αντί για σπίτι μια σκηνή στον Τζόνι, την οποία τοποθέτησαν σε κτήμα που άνηκε στην Κέιτ. Αργότερα, ωστόσο, ανέφεραν πως τους έκλεψε τη σκηνή και τους ζήτησαν να φύγει.

Παράλληλα, ισχυρίζονται πως τα 200.000 δολάρια ξοδεύτηκαν σε σκηνή, προκαταβολή για την διαμονή του Τζόνι σε ένα ξενοδοχείο, ένα SUV, τηλεόραση, λάπτοπ και δύο κινητά τηλέφωνα. Υποστηρίζουν, δε, πως του έδωσαν 25.000 ευρώ για να τα κάνει ό,τι θέλουν.

Το ζευγάρι πούλησε το SUV, ωστόσο το ξενοδοχείο υποστηρίζει πως δεν έχει λάβει καθόλου χρήματα.

Το ζευγάρι αγόρασε καινούργια BMW, με τους ίδιους να λένε πως προέκυψαν από προσωπικά εισοδήματα. Αυτός είναι ξυλουργός και εκείνη γραμματέας στο κρατικό δίκτυο συγκοινωνιών. Το τελευταίο διάστημα, έκανε ταξίδια σε πανάκριβους προορισμούς.

Ο Τζόνι, από την άλλη, συνεχίζει να είναι άστεγος και άρχισε ξανά τη χρήση ναρκωτικών. «Πιστεύω πως ίσως είχαν καλές προθέσεις στην αρχή, αλλά με αυτό το ποσό έγιναν άπληστοι», δηλώνει.

Πάντως, η εταιρεία μέσω της οποίας έγιναν οι δωρεές, θα διερευνήσει το ζήτημα, προκειμένου να εξακριβωθεί το κατά πόσο έχει γίνει κακοδιαχείριση των χρημάτων.

Exit mobile version