Αθήνα

°C

Σάββατο

23

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Προειδοποίηση Σολτς για τις συντάξεις: Δεν συμμετέχω σε εικασίες – Μην παραβιάσετε τα συμφωνηθέντα
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Προειδοποίηση Σολτς για τις συντάξεις: Δεν συμμετέχω σε εικασίες – Μην παραβιάσετε τα συμφωνηθέντα

Η περικοπή των συντάξεων είναι δεδομένη όπως όλα δείχνουν, παρά τις υπόνοιες της κυβέρνησης πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποφευχθεί. Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Όλαφ Σολτς στέλνει προειδοποίηση στην ελληνική κυβέρνηση, για όλα όσα έχουν συμφωνηθεί κρυφά από τον ελληνικό λαό φυσικά. Μιλώντας στην εφημερίδα «Νέα Σαββατοκύριακο», ο κ. Σολτς επαναλαμβάνει ότι οι συμφωνίες της […]

spd-olaf-scholz

Η περικοπή των συντάξεων είναι δεδομένη όπως όλα δείχνουν, παρά τις υπόνοιες της κυβέρνησης πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Όλαφ Σολτς στέλνει προειδοποίηση στην ελληνική κυβέρνηση, για όλα όσα έχουν συμφωνηθεί κρυφά από τον ελληνικό λαό φυσικά.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Νέα Σαββατοκύριακο», ο κ. Σολτς επαναλαμβάνει ότι οι συμφωνίες της Ελλάδας με τους εταίρους της πρέπει να τηρηθούν και μετά το τέλος των Μνημονίων καθώς θα αποτελέσουν τη βάση για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στη χώρα και την επιστροφή των επενδυτών.

Συγκεκριμένα για την περικοπή των συντάξεων ο κ. Σολτς υπογραμμίζει ότι δεν συμμετέχει σε «εικασίες» για το ενδεχόμενο αναβολής των περικοπών στις συντάξεις τον Ιανουάριο του 2019 και προειδοποιεί να μην παραβιαστούν όσα συμφωνήθηκαν για τις συντάξεις, τα πρωτογενή πλεονάσματα και το ρόλο του ΔΝΤ στο μηχανισμό της μεταμνημονιακής επιτήρησης της Ελλάδας.

Η Ελλάδα «ανέβηκε ένα μεγάλο βουνό και οι Έλληνες πολίτες μπορούν να είναι υπερήφανοι που η χώρα μπορεί να χαράσσει πλέον αυτόνομα την οικονομική της πορεία» λέει ο κ. Σολτς για το τέλος του τρίτου μνημονίου, τονίζοντας ότι με το μακροπρόθεσμο προσανατολισμό της ευρωπαϊκής υποστήριξης, «η Ελλάδα έχει το χρόνο» να επιτύχει την έξοδο στις αγορές.

Δείτε ακόμη:

Ξεκάθαρη «εντολή» από το ΔΝΤ: Όλα θα εφαρμοστούν κατά γράμμα – «Μαχαίρι» σε συντάξεις και αφορολόγητο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις