Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Υποψήφιοι με τη ΝΔ Αμυράς και Ψαριανός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποψήφιοι με τη ΝΔ Αμυράς και Ψαριανός

Όσο το φάσμα των εθνικών εκλογών πλησιάζει και γίνεται πιο απτό, τόσο εντείνονται τα πολιτικά μαγειρέματα, αλλά και η αναζήτηση στέγης των… αδέσποτων βουλευτών. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο βουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός έχουν συμφωνήσει με τη Νέα Δημοκρατία να ενταχθούν στο σχήμα της για τις επικείμενες εκλογές. […]

Όσο το φάσμα των εθνικών εκλογών πλησιάζει και γίνεται πιο απτό, τόσο εντείνονται τα πολιτικά μαγειρέματα, αλλά και η αναζήτηση στέγης των… αδέσποτων βουλευτών. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο βουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός έχουν συμφωνήσει με τη Νέα Δημοκρατία να ενταχθούν στο σχήμα της για τις επικείμενες εκλογές.

Στη συστράτευση αυτή πιθανότατα θα τους ακολουθήσει και ο Γιώργος Μαυρωτάς. Υπό αυτές τις εξελίξεις καθίσταται αβέβαιο το μέλλον του Ποταμιού, εν όψει μάλιστα και του συνεδρίου που έχει εξαγγείλει ο Σταύρος Θεοδωράκης για τον Οκτώβριο. Θέμα, εντούτοις, παραμένει το πότε οι δύο βουλευτές θα ανεξαρτητοποιηθούν, με το συνέδριο του κόμματος να εμφανίζεται ως το προφανές ορόσημο.

Η ανεξαρτητοποίησή τους, άλλωστε, θα έχει αποτέλεσμα να μην διαθέτει πια Κοινοβουλευτική Ομάδα το Ποτάμι, εκτός και αν σε αυτή προσχωρήσει κάποιος ανεξάρτητος βουλευτής, όπως π.χ. ο Χάρης Θεοχάρης. Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής κόμμα που διαθέτει Κοινοβουλευτική Ομάδα με βάση τη δύναμή του στις εκλογές, δεν μπορεί να την έχει αν μείνει με λιγότερους βουλευτές (σήμερα το Ποτάμι διαθέτει 6 βουλευτές) και σε μια τέτοια περίπτωση, ο Στ. Θεοδωράκης, μεταξύ άλλων, δεν θα έχει δικαίωμα λόγου σε συζητήσεις αρχηγών κομμάτων, δεν θα καλείται σε συσκέψεις υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ θα απολέσει και πολλά άλλα προνόμια –π.χ. να διαθέτει το κόμμα αντιπρόεδρο στη Βουλή (σήμερα είναι εκλεγμένος ο Σπύρος Λυκούδης).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Θεοδωράκης

Συνέδριο Ποταμιού: Κάλεσμα σε 300, ανένταχτους κομματικά πολίτες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις