Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πρώην βουλευτής της Τουρκίας ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώην βουλευτής της Τουρκίας ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Λέιλα Μπιρλίκ, πρώην βουλευτής του κουρδικού κόμματος HDP, πέρασε παράνομα τα ελληνοτουρκικά σύνορα και κατέφυγε στις αστυνομικές αρχές της Αλεξανδρούπολης, όπου και κατέθεσε αίτημα για παροχή ασύλου. Η Λέιλα Μπιρλίκ έχει κατηγορηθεί ότι συνεργάζεται με το PKK, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ένταλμα εναντίον της, παρά μόνο απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. […]

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Λέιλα Μπιρλίκ, πρώην βουλευτής του κουρδικού κόμματος HDP, πέρασε παράνομα τα ελληνοτουρκικά σύνορα και κατέφυγε στις αστυνομικές αρχές της Αλεξανδρούπολης, όπου και κατέθεσε αίτημα για παροχή ασύλου.

Η Λέιλα Μπιρλίκ έχει κατηγορηθεί ότι συνεργάζεται με το PKK, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ένταλμα εναντίον της, παρά μόνο απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Η βουλευτής παρόλα αυτά είχε συλληφθεί στις 4 Νοεμβρίου με την κατηγορία της «προσβολής του προέδρου» και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 1 έτους και 9 μηνών, ενώ απελευθερώθηκε τέσσερις μήνες αργότερα. Στο παρελθόν είχε καταδικαστεί επίσης για συμμετοχή σε «τρομοκρατική» ομάδα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Αλεξανδρούπολη, η βουλευτής επιχειρεί να έρθει σε επαφή με συντρόφους της από την Αθήνα, προκειμένου να αποφύγει κάθε ενδεχόμενο επαναπροώθησής της στην Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Θεοδωράκης

Συνέδριο Ποταμιού: Κάλεσμα σε 300, ανένταχτους κομματικά πολίτες

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις