Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μπλόκο μεταφοράς των F-35 στην Τουρκία
ΚΟΣΜΟΣ

Μπλόκο μεταφοράς των F-35 στην Τουρκία

  Νέους περιορισμούς στην παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στη Τουρκία επιβάλλει το νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε από το αμερικανικό Κογκρέσο για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ. Με τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις να βρίσκονται στο ναδίρ εξαιτίας της συνεχιζόμενης κράτησης του Αμερικανού πάστορα στην Τουρκία και τον ακήρυχτο οικονομικό πόλεμο, που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση του Ντόναλντ […]

 

Νέους περιορισμούς στην παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στη Τουρκία επιβάλλει το νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε από το αμερικανικό Κογκρέσο για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ.

Με τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις να βρίσκονται στο ναδίρ εξαιτίας της συνεχιζόμενης κράτησης του Αμερικανού πάστορα στην Τουρκία και τον ακήρυχτο οικονομικό πόλεμο, που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ στη γείτονα, το επεισόδιο αυτό έρχεται να επιτείνει την ήδη τεταμένη κατάσταση μεταξύ των δύο χωρών. Οι Αμερικανοί ζητούν διαβεβαιώσει ότι η Άγκυρα δεν θα αγοράσει ή δεν θα δεχθεί τη παραλαβή του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400, το οποίο σημειωτέον, σύμφωνα με ρωσικές πηγές, θα αρχίσει να παραδίδεται μέσα στο 2019.

Από την πλευρά τους το ελληνικό και αρμενικό λόμπυ στις ΗΠΑ που είχαν ξεκινήσει από κοινού την εκστρατεία για την παρεμπόδιση της πώλησης των F-35 στη Τουρκία καλωσόρισαν, καλωσόρισαν την είδηση. Παράλληλα, ευχαρίστησαν δημόσια τον γερουσιαστή Κρις Βαν Χόλεν για τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε στη προσπάθεια να συμπεριληφθεί η εν λόγω διάταξη στο νομοσχέδιο του προϋπολογισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στα… βαθιά ο Τραμπ

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις