Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Κύμα οργής για τον ομογενή Άνταμ Κατζαβέλο – Οι γονείς του τον απέλυσαν, τον βρίζει όλη η χώρα (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύμα οργής για τον ομογενή Άνταμ Κατζαβέλο – Οι γονείς του τον απέλυσαν, τον βρίζει όλη η χώρα (vid)

Ήταν ένας απλός επιχειρηματίας, που απολάμβανε τη ζωή του με τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους. Πλέον, ο ομογενής Ανταμ Κατζαβέλος δεν έχει πού να κρυφτεί. Αφορμή για όλα αυτά στάθηκε ένα βίντεο που πόσταρε από την Ελλάδα, ενώ βρισκόταν σε διακοπές με την σύζυγό του Κέλι. Ο Κατζαβέλος ζει και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά […]

Ήταν ένας απλός επιχειρηματίας, που απολάμβανε τη ζωή του με τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους. Πλέον, ο ομογενής Ανταμ Κατζαβέλος δεν έχει πού να κρυφτεί.

Αφορμή για όλα αυτά στάθηκε ένα βίντεο που πόσταρε από την Ελλάδα, ενώ βρισκόταν σε διακοπές με την σύζυγό του Κέλι.

Ο Κατζαβέλος ζει και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Νότια Αφρική, ενώ είναι ιδιαίτερα γνωστός καθώς σχολιάζει ειδήσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Πριν λίγες ημέρες δημιουργήθηκε στο Twitter ένα hashtag με το όνομά του, #AdamCatzavelos, μέσω του οποίου οι χρήστες του Twitter τον βρίζουν και ζητούν τη σύλληψή του.

Στο βίντεο ο Κατζαβέλος δηλώνει ότι χαίρεται που βρίσκεται στην Ελλάδα καθώς λέει ότι ούτε λίγο ούτε πολύ δεν βλέπει τριγύρω του κανέναν μαύρο, βρίζοντας και χρησιμοποιώντας ρατσιστικές εκφράσεις.

«Επιτρέψτε μου να σας κάνω μια περιγραφή του καιρού εδώ: Καταγάλανος ουρανός, υπέροχη ημέρα, καταπληκτική θάλασσα και  κανένας κάφρος στον ορίζοντα. Γαμάτος παράδεισος στην γη». (Η λέξη που προκάλεσε είναι η αποκαλούμενη K-word «kaffir», σε ελεύθερη μετάφραση κάφρος, η οποία αποδίδεται σε μαύρους, θεωρείται ακραία ρατσιστική και έχει θεσπιστεί ως τέτοιος όρος μετά το Απαρχάιντ το 1948).

Υπάρχουν όμως και πολύ χειρότερα.

Προμηθευτές του εστιατορίου St Georges Fine Foods του πατέρα του Ανταμ Κατζαβέλος σταμάτησαν τη συνεργασία μαζί του, με την επιχείρηση να αναγκάζεται να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την απόλυση του Ανταμ.

Η σύζυγός του εργάζεται στην Nike  η οποία προχώρησε σε κλείσιμο των καταστημάτων της στη Νότια Αφρική. Σε ανακοίνωσή της η Nike σημείωσε ότι ο ίδιος δεν εργάζεται στην εταιρεία, ενώ πρόσθεσε: «Η Nike αντιτίθεται στις διακρίσεις. Πιστεύουμε στη δύναμη της ανθρώπινης ικανότητας σε όλους —από κάθε φυλή, θρησκεία, εθνικότητα, γένος και σεξουαλικό προσανατολισμό».

Ακόμη και το σχολείο των παιδιών του χαρακτήρισε τον Κατζαβέλος ανεπιθύμητο, αν και τα παιδιά θα συνεχίσουν να φοιτούν εκεί.

Στο Γιοχάνεσμπουργκ γίνονται ακόμη και διαδηλώσεις κατά του Κατζαβέλος, ενώ ενώσεις δικαιωμάτων ζητούν από την αστυνομία την άμεση σύλληψή του.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις