Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Δύο οι νεκροί στο Παρίσι – Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο οι νεκροί στο Παρίσι – Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη

Δύο νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας είναι ο απολογισμός μετά από την επίθεση με μαχαίρι στο προάστιο Trappes του Παρισιού λίγο μετά τις 10 το πρωί ώρα Γαλλίας. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Με δήλωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από το πρακτορείο προπαγάνδας της οργάνωσης Amaq ανέφερε πως ο επιτιθέμενος ήταν «μαχητής […]

paris police

Δύο νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας είναι ο απολογισμός μετά από την επίθεση με μαχαίρι στο προάστιο Trappes του Παρισιού λίγο μετά τις 10 το πρωί ώρα Γαλλίας.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Με δήλωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από το πρακτορείο προπαγάνδας της οργάνωσης Amaq ανέφερε πως ο επιτιθέμενος ήταν «μαχητής του Ισλαμικού Κράτους».

Αν και η πρώτη πληροφορία μιλούσε για δύο νεκρούς και δύο τραυματίες, η περιφέρεια του Ιβελίν όπου βρίσκεται το σημείο της επίθεσης ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι ο επίσημος απολογισμός είναι δύο νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας.

Αστυνομικές πηγές που επικαλείται η Le Parisien αναφέρουν ότι ο δράστης μετά την επίθεσή του μπήκε σε κάποιο κιόσκι από το οποίο φώναζε στους αστυνομικούς «ο Αλλάχ είναι μεγάλος. Μην μπείτε, θα σας καθαρίσω όλους».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες λίγο μετά τις 10:20 ώρα Γαλλίας βγήκε από το χώρο και τότε τον πυροβόλησαν οι αστυνομικοί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης ήταν περίπου 30 ετών ενώ είχε απασχολήσει τις γαλλικές αρχές το 2016 για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για οικογενειακή τραγωδία καθώς επικαλούνται πληροφορίες ότι ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται και συγγενείς του δράστη.

Δείτε ακόμη:

Βελγικη αστυνομια

Τρεις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στο Βέλγιο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις