Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΓΥΝΑΙΚΑ / Η δίαιτα για όσες μισούν να μετρούν θερμίδες
ΓΥΝΑΙΚΑ

Η δίαιτα για όσες μισούν να μετρούν θερμίδες

Υπάρχει η ιδανική δίαιτα για όσες μισούν να μετρούν θερμίδες. Ονομάζεται η δίαιτα της διαίσθησης (intuitive eating) και βασίζεται σε αυτό ακριβώς, δηλαδή στο ένστικτο. Σύμφωνα με μια θεωρία από τις ΗΠΑ, με αυτή τη διατροφή μπορεί κανείς να κάνει σωστές επιλογές αρκεί να το θέλει. Η επιτυχία της βασίζεται στον έλεγχο του εαυτού. Αυτό […]

Υπάρχει η ιδανική δίαιτα για όσες μισούν να μετρούν θερμίδες.

Ονομάζεται η δίαιτα της διαίσθησης (intuitive eating) και βασίζεται σε αυτό ακριβώς, δηλαδή στο ένστικτο. Σύμφωνα με μια θεωρία από τις ΗΠΑ, με αυτή τη διατροφή μπορεί κανείς να κάνει σωστές επιλογές αρκεί να το θέλει.

Η επιτυχία της βασίζεται στον έλεγχο του εαυτού. Αυτό που προτείνει είναι να ακούμε το σώμα μας και τις ανάγκες του, καταναλώνοντας αυτό που πραγματικά επιθυμούμε εκείνη τη στιγμή. Και όταν λέμε να ακούμε το σώμα μας εννοούμε να δίνουμε προσοχή σε τρία πράγματα: πείνα, όρεξη, κορεσμό.

Οι διατροφολόγοι-υποστηρικτές της δίαιτα της διαίσθησης απορρίπτουν την κλασική δίαιτα με τους αυστηρούς κανόνες και εστιάζουν στο σώμα, προτάσσοντας ότι ο ίδιος ο οργανισμός γνωρίζει τι είναι καλύτερο και αναγκαίο.

Πώς λειτουργεί όμως η δίαιτα της διαίσθησης

Η εν λόγω δίαιτα βασίζεται στα αισθήματα και στο αν νιώθουμε όμορφα ή άσχημα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αλλάξει και η στάση μας απέναντι στο φαγητό. Για παράδειγμα, ένα γλυκό στην αρχή θα φέρει ικανοποίηση, αλλά μετά θα έρθουν οι τύψεις, άρα την επόμενη φορά θα προτιμήσουμε ένα πιο υγιεινό σνακ. Να σημειωθεί πως δεν ακολουθείται συγκεκριμένο πρότυπο, καθώς βασίζεται σε κάτι που αλλάζει, στο ένστικτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τα λακκάκια της… Αφροδίτης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις