Δασμοί από Τραμπ στις εισαγωγές σωλήνων από την Ελλάδα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δασμοί από Τραμπ στις εισαγωγές σωλήνων από την Ελλάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες Τρίτη πως κατέληξε ότι οι εισαγωγές συγκολλημένων χαλύβδινων σωλήνων μεγάλης διαμέτρου από 6 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, προσφέρονται σε τιμές πολύ κατώτερες της θεωρούμενης ως δίκαιης εκατοστιαία, από 3,45% ως 132,63%.. Αυτό, σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα, έχει σκοπό την δόλια απόσπαση μεριδίου αγοράς της χώρας, ότι δηλαδή […]

22.08.2018 | 14:57

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες Τρίτη πως κατέληξε ότι οι εισαγωγές συγκολλημένων χαλύβδινων σωλήνων μεγάλης διαμέτρου από 6 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, προσφέρονται σε τιμές πολύ κατώτερες της θεωρούμενης ως δίκαιης εκατοστιαία, από 3,45% ως 132,63%.. Αυτό, σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα, έχει σκοπό την δόλια απόσπαση μεριδίου αγοράς της χώρας, ότι δηλαδή επιδοτούνται και ακολουθούνται πρακτικές ντάμπινγκ κατά τη διάθεσή τους.

Ανάλογη ανακοίνωση είχε προηγηθεί τον Ιούνιο, αλλά αφορούσε την Κίνα, την Ινδία, τη Νότια Κορέα και την Τουρκία, επιβάλλοντας δασμούς, που στην περίπτωση της Ινδίας ξεπέρασαν ακόμη και το 500%. Στη χθεσινή ανακοίνωση αναφέρθηκε ότι το ντάμπινγκ των εισαγόμενων σωλήνων από τον Καναδά ανέρχεται στο 24,38%· από την Κίνα στο 132,63%· από την Ελλάδα στο 22,51%· από την Ινδία στο 50,55%· από τη Νότια Κορέα μεταξύ ενός 14,97% κι ενός 22,21%· και από την Τουρκία μεταξύ ενός 3,45% και ενός 5,29%. Η σχετικήα έρευνα για τις συγκεκριμένες εισαγωγές άρχισε τον Μάρτιο, κατόπιν αίτησης μιας ομάδας αμερικανικών ιδιωτικών εταιρειών που παράγουν τέτοιους σωλήνες. Αφορά σωλήνες διαμέτρου μεγαλύτερης των 406,4 χιλιοστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

«Οι φιλόπονοι Γερμανοί στηρίζουν τους τεμπέληδες Νοτιοευρωπαίους»: Ένα επικίνδυνο αφήγημα

Exit mobile version