Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 5χρονη στη Φλώρινα πέθανε από αντιβιοτικό
ΕΛΛΑΔΑ

5χρονη στη Φλώρινα πέθανε από αντιβιοτικό

Τραγικός επίλογος για ένα πεντάχρονο κοριτσάκι από το χωριό Βαρικό Φλώρινας που πέθανε ξαφνικά χθες από τη λήψη αντιβιοτικού. Το παιδί παραπονέθηκε στους γονείς του ότι δεν αισθάνεται καλά και κατέρρευσε μπροστά στα μάτια τους. Αυτοί το μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να του κάνουν ανάνηψη, αλλά δεν τα κατάφεραν και το παιδί […]

Τραγικός επίλογος για ένα πεντάχρονο κοριτσάκι από το χωριό Βαρικό Φλώρινας που πέθανε ξαφνικά χθες από τη λήψη αντιβιοτικού. Το παιδί παραπονέθηκε στους γονείς του ότι δεν αισθάνεται καλά και κατέρρευσε μπροστά στα μάτια τους.

Αυτοί το μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να του κάνουν ανάνηψη, αλλά δεν τα κατάφεραν και το παιδί κατέληξε. Όλα δείχνουν ότι ο θάνατος επήλθε από οξύ αλλεργικό σοκ, που προκλήθηκε από αντιβιοτικό, το οποίο, μάλιστα, είχε ξαναπάρει το άτυχο παιδί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μικρή είχε παρουσιάσει υψηλό πυρετό και ο παιδίατρός τους συνέστησε αγωγή με αντιβίωση, την οποία τους είπε να ξεκινήσουν αμέσως.

Η μητέρα ακολούθησε τις οδηγίες του γιατρού, έδωσε το φάρμακο στο πεντάχρονο κοριτσάκι και μετά από ένα τέταρτο περίπου το παιδί παραπονέθηκε για ένα έντονο τσούξιμο στο λαιμό.

Στη συνέχεια ζήτησε νερό, έκανε εμετό κι από τότε άρχισε να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την πεντάχρονη.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος προήλθε από οξύ αλλεργικό σοκ το οποίο πιθανότατα προκλήθηκε από τη χορήγηση αντιβιοτικού φαρμάκου.

Σύμφωνα με τους γονείς της μικρής, το πεντάχρονο κοριτσάκι είχε ξαναπάρει την ίδια αντιβίωση στο παρελθόν χωρίς τότε να υπάρξει κάποιο πρόβλημα στην υγεία του παιδιού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις