Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Οι ληστές με τις… αποκριάτικες μάσκες
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Οι ληστές με τις… αποκριάτικες μάσκες

Συνελήφθησαν χθες στην περιοχή των Αχαρνών από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ ένας 24χρονος και ένας 33χρονος, οι οποίοι είχαν ληστέψει κοσμηματοπωλείο ντυμένοι με αποκριάτικες μάσκες. Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, οι δράστες με την εν λόγω αμφίεση εισέβαλαν σε κοσμηματοπωλείο της περιοχής και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν κοσμήματα. Ακολούθως διέφυγαν με κλεμμένη μοτοσυκλέτα, την […]

Συνελήφθησαν χθες στην περιοχή των Αχαρνών από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ ένας 24χρονος και ένας 33χρονος, οι οποίοι είχαν ληστέψει κοσμηματοπωλείο ντυμένοι με αποκριάτικες μάσκες.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, οι δράστες με την εν λόγω αμφίεση εισέβαλαν σε κοσμηματοπωλείο της περιοχής και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν κοσμήματα. Ακολούθως διέφυγαν με κλεμμένη μοτοσυκλέτα, την οποία και εγκατέλειψαν σε κοντινή απόσταση, πετώντας σε κάδο απορριμμάτων τον ρουχισμό και την μεταμφίεσή τους.

Κατά τη σύλληψή τους πάνω τους, αλλά και στον παρακείμενο κάδο απορριμμάτων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Πιστόλι και ασύρματος, αποκριάτικη μάσκα και δύο κασετίνες με κοσμήματα. Επίσης, κατασχέθηκε και η κλεμμένη μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσαν ως μέσο μεταφοράς. Σημειώνεται ότι οι δυο δράστες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία για την τέλεση ανάλογων, καθώς και άλλων αδικημάτων. Ο 33χρονος ήταν ο δράστης και της ληστείας στις 20 Ιουλίου 2018, σε υποκατάστημα τράπεζας που στεγάζεται σε νοσοκομείο στην Δυτική Αττική, όπου φορώντας αποκριάτικη μάσκα και με την απειλή όπλου απέσπασε χρηματικό ποσό. Ο άλλος είχε συλληφθεί και το 2016 ως μέλος συμμορίας που έκλεβε χρηματοκιβώτια από εταιρ2ίες. Είναι καταδικαστεί και φυλακιστεί, αλλά αποφυλακίστηκε το 2017 με περιοριστικούς όρους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την εξιχνίαση και άλλων υποθέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

«Έγδυναν» σταθμευμένα αυτοκίνητα – Πέντε συλλήψεις

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις