Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Φονικές πλημμύρες στην Ινδία
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φονικές πλημμύρες στην Ινδία

Η υποχώρηση της στάθμης των υδάτων του σφοδρότερου μουσώνα των τελευταίων 100 ετών, που έπληξε την πολιτεία Κεράλα της Ινδίας, αποκάλυψε το τραγικό αποτέλεσμα μιας εβδομάδας κατακλυσμιαίων βροχοπτώσεων. Μόνο χθες οι διασώστες ανακάλυψαν 30 σορούς, με αποτέλεσμα ο συνολικός απολογισμός των νεκρών από την έναρξη της περιόδου των μουσώνων τον Ιούνιο να ξεπεράσει τους 400. […]

Η υποχώρηση της στάθμης των υδάτων του σφοδρότερου μουσώνα των τελευταίων 100 ετών, που έπληξε την πολιτεία Κεράλα της Ινδίας, αποκάλυψε το τραγικό αποτέλεσμα μιας εβδομάδας κατακλυσμιαίων βροχοπτώσεων. Μόνο χθες οι διασώστες ανακάλυψαν 30 σορούς, με αποτέλεσμα ο συνολικός απολογισμός των νεκρών από την έναρξη της περιόδου των μουσώνων τον Ιούνιο να ξεπεράσει τους 400.

Στρατιωτικά ελικόπτερα και σκάφη συνεχίζουν τις έρευνές για τον εντοπισμό επιζώντων και μεταφέρουν πόσιμο νερό και είδη πρώτης ανάγκης στις πληγείσες περιοχές. Περίπου 725.000 έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και φιλοξενούνται σε πρόχειρους καταυλισμούς, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. Παράλληλα, εκφράζονται έντονοι φόβοι ότι η μόλυνση των πηγών πόσιμου νερού και οι κακές συνθήκες υγιεινής θα οδηγήσουν στην εμφάνιση ασθενειών. Αξιωματούχοι των υγειονομικών υπηρεσιών έχουν σπεύσει στα χωριά για να παρακολουθήσουν την κατάσταση. Οι ζημιές από τις σαρωτικές πλημμύρες υπολογίζονται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις