Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σκληρή κόντρα Τραμπ-Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκληρή κόντρα Τραμπ-Ερντογάν

Τον μάστορά του στο πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως βρήκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις κατά τις οποίες οι ΗΠΑ απέρριψαν την προσφορά της Τουρκίας να απελευθερώσει τον Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον σε αντάλλαγμα για τη διακοπή των διαδικασιών εναντίον τουρκικής τράπεζας, στην οποία ενδέχεται να επιβληθούν τεράστια […]

Τον μάστορά του στο πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως βρήκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις κατά τις οποίες οι ΗΠΑ απέρριψαν την προσφορά της Τουρκίας να απελευθερώσει τον Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον σε αντάλλαγμα για τη διακοπή των διαδικασιών εναντίον τουρκικής τράπεζας, στην οποία ενδέχεται να επιβληθούν τεράστια πρόστιμα στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πάστορας που διαβιοί πάνω από 20 χρόνια στην Τουρκία κατηγορείται για τρομοκρατία και κρατείται εκεί ήδη ενάμιση χρόνο, ενώ πρόσφατα τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό. Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ και αφού ζητούσαν επί ματαίω για καιρό την απελευθέρωσή του επέβαλαν μια σειρά από κυρώσεις κατά της Τουρκίας, μεταξύ των οποίων η σοβαρότερη ήταν η έρευνα για τις δραστηριότητες της τουρκικής τράπεζας Halkbank. Στην κρατική αυτή τουρκική τράπεζα μπορεί να επιβληθεί τεράστιο πρόστιμο, καθώς οι ΗΠΑ τη θεωρούν ύποπτη ότι βοήθησε το Ιράν να παρακάμψει τις αμερικανικές κυρώσεις.

Η υπόθεση έχει τεράστιο βάθος, καθώς ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής της τράπεζας αυτής Μεχμέτ Χακάν Ατίλα συνελήφθη πέρυσι στις ΗΠΑ και έχει ήδη καταδικαστεί από αμερικανικό δικαστήριο σε φυλάκιση 32 μηνών για τραπεζική απάτη και συνωμοσία σε μια υπόθεση που αφορά δισεκατομμύρια δολάρια. Το θέμα φαίνεται πως αγγίζει προσωπικά την οικογένεια Ερντογάν, καθώς ο Ατίλα φέρεται να έχει συμφωνήσει σε συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές, προκειμένου να προχωρήσει σε αποκαλύψεις που εκθέτουν τον Τούρκο πρόεδρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ερντογάν στεναχωρημένος

Η άνοδος και η παρακμή ενός σουλτάνου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις