Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πύρινη λαίλαπα στην Ηλεία
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πύρινη λαίλαπα στην Ηλεία

Μνήμες του 2007 ξύπνησε η φωτιά που ξέσπασε χθες κοντά στο χωριό Δαφνιώτισσα Αμαλιάδος στην Ηλεία. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις όλη τη νύχτα προσπαθούσαν να περιορίσουν την επέκταση των πύρινων μετώπων και να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τις κατοικημένες περιοχές. Η μάχη των πυροσβεστών είναι σε δύο μέτωπα, καθώς ξέσπασε και νέα εστία μεταξύ των […]

Μνήμες του 2007 ξύπνησε η φωτιά που ξέσπασε χθες κοντά στο χωριό Δαφνιώτισσα Αμαλιάδος στην Ηλεία. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις όλη τη νύχτα προσπαθούσαν να περιορίσουν την επέκταση των πύρινων μετώπων και να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τις κατοικημένες περιοχές. Η μάχη των πυροσβεστών είναι σε δύο μέτωπα, καθώς ξέσπασε και νέα εστία μεταξύ των περιοχών Γεράκι και Ανάληψη.

Το θετικό είναι πως δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή, στην οποία επιχειρούν 30 οχήματα με 90 πυροσβέστες και τρία πεζοπόρα τμήματα. Στο χωριό Δαφνιώτισσα, η Πυροσβεστική είχε εισηγηθεί προληπτική απομάκρυνση των ευπαθών ομάδων, με τον δήμαρχο της περιοχής να επιβεβαιώνει τη μερική εκκένωση, σημειώνοντας παράλληλα πως το χωριό δεν κινδυνεύει, καθώς το πύρινο μέτωπο έχει αντίθετη φορά. Από την πλευρά τους οι τοπικοί φορείς προκρίνουν ως επικρατέστερο το σενάριο του εμπρησμού, καθώς σημειώνουν πως και πέρυσι τέτοια εποχή ακριβώς είχε ξεσπάσει φωτιά στο ίδιο σημείο, ενώ δεν μπορούν να παραβλέψουν τις τέσσερις ταυτόχρονες εστίες που ξέσπασαν στην Δαφνιώτισσα.

Σημειώνεται πως ο δρόμος προς το χωριό Ανάληψη παραμένει κλειστός , ενώ το μοναστήρι της Αναλήψεως που βρίσκεται στην περιοχή δεν βρίσκεται σε κίνδυνο, έως ώρας, εκτός αν η φορά που έχει ο άνεμος αλλάξει κατεύθυνση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Δαφνιώτισσα Αμαλιάδας

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις