Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / «Έξοδος» ή κάντο όπως ο Μωυσής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έξοδος» ή κάντο όπως ο Μωυσής

Σήμερα ή το αργότερο αύριο αναμένεται να κηρύξει ο πρωθυπουργός την πολυαναμενόμενη και πολυδιαφημιζόμενη «έξοδο» από τα μνημόνια. από τον Γιώργο Ζαχάρη Και μπορεί η τραγωδία στο Μάτι να ματαίωσε -ή να ανέβαλε μόνον κατά τα κυβερνητικά στελέχη- τις σχεδιαζόμενες φιέστες και τα πανηγύρια, ένα πράγμα όμως είναι σίγουρο: Το πρωθυπουργικό διάγγελμα θα έχει σίγουρα […]

Σήμερα ή το αργότερο αύριο αναμένεται να κηρύξει ο πρωθυπουργός την πολυαναμενόμενη και πολυδιαφημιζόμενη «έξοδο» από τα μνημόνια.

από τον Γιώργο Ζαχάρη

Και μπορεί η τραγωδία στο Μάτι να ματαίωσε -ή να ανέβαλε μόνον κατά τα κυβερνητικά στελέχη- τις σχεδιαζόμενες φιέστες και τα πανηγύρια, ένα πράγμα όμως είναι σίγουρο: Το πρωθυπουργικό διάγγελμα θα έχει σίγουρα κάτι βιβλικό και συμβολικό, σαν την έξοδο των Ισραηλιτών προς τη γη της επαγγελίας. Ή τουλάχιστον έτσι το αισθάνεται ο πρωθυπουργός, παρόλη την απέχθειά του προς τη θρησκευτική ορολογία. Να οδηγήσει τους Έλληνες στη γη που επαγγέλλεται. Το τέλος των μνημονίων, η χρηστή διαχείριση, οι καλύτερες μέρες που έρχονται είναι μερικές από τις μεγαλόσχημες και κενές περιεχομένου εκφράσεις, που αναμένεται να ακουστούν.

Πέρα από τα λόγια, το μόνο σίγουρο που θα γίνει είναι ένας μικρός ανασχηματισμός, ούτως ώστε να μπορέσει ο πρωθυπουργός να ανέβει με ένα κάποιο λίφτινγκ στη ΔΕΘ στις αρχές του Σεπτέμβρη. Ναι στη ΔΕΘ του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, του ΠΑΟΚ και της Μακεδονίας. Σίγουρα όλο αυτό είναι ένας κόμπος στο στομάχι του. Προσωπικά πάντως λυπάμαι για τις αναβληθείσες εορταστικές εκδηλώσεις. Είμαι σίγουρος πως η αισθητική και ο συμβολισμός τους θα ήταν μια άσκηση ματαιοδοξίας, τόσο από αυτούς, όσο και από εμάς. Από αυτούς ως κορωνίδα της πορείας τους, από εμάς επειδή νομίζουμε ότι η κριτική τους αγγίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

stournaras

Σαφείς αιχμές Στουρνάρα για την στάση της κυβέρνησης και το μνημόνιο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις