Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Θύελλα αντιδράσεων για το βλάσφημο tweet του Δήμου Βερύκιου – “Βροχή” τα report
ΕΛΛΑΔΑ

Θύελλα αντιδράσεων για το βλάσφημο tweet του Δήμου Βερύκιου – “Βροχή” τα report

Σάλο προκάλεσε ξανά ο Δήμος Βερύκιος Ο δημοσιογράφος και αντιπρόεδρος του ALPHA  σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει με πάθος την κυβέρνηση, προσέβαλε τα θεία. Συγκεκριμένα, ανέβασε μια εικόνα με την Παναγία και τον Ιησού με πρόσωπα από αρουραίους που είναι άκρως βλάσφημη και έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Φυσικά η ανάρτηση του κατέβηκε από τις αναφορές […]

Βερυκιος

Σάλο προκάλεσε ξανά ο Δήμος Βερύκιος

Ο δημοσιογράφος και αντιπρόεδρος του ALPHA  σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει με πάθος την κυβέρνηση, προσέβαλε τα θεία.

Συγκεκριμένα, ανέβασε μια εικόνα με την Παναγία και τον Ιησού με πρόσωπα από αρουραίους που είναι άκρως βλάσφημη και έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Φυσικά η ανάρτηση του κατέβηκε από τις αναφορές αλλά οι χρήστες του twitter δεν την άφησαν ασχολίαστη.

“Κατέβασα την φώτο με την «Παναγία την Αρουραία» γιατί δεν έχω χρόνο να κυνηγώ ανεμόμυλους & να αντιπαλεύω τον κομματικό & θρησκευτικό φανατισμό. Βλέπετε δεν τους απασχολεί να μάθουν ποια είναι η Αρουραία με τα πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα από τον ιδιόκτητο Δρυμό! Στρουθοκάμηλοι», ήταν το σχόλιό του ενώ ακολούθησαν κι άλλα πολλά, σε επιθετικό ύφος.

Όλα τα tweet ΕΔΩ

Δείτε τι προβλέπει o ποινικός κώδικας σε μια τέτοια περίπτωσή

Άρθρο 188 Προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας.

Ενότητα: ΕΒΔΟΜΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ – ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

Ισχύον Άρθρο: 1. Όποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του ή ηχητικά παρεμποδίζει τη δημόσια ανάκρουση του εθνικού ύμνου, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο έτη ή χρηματική ποινή.

2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος τελεί πράξεις βανδαλισμού σε τόπους ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας καθώς και σε χώρους φύλαξης νεκρών ή νεκροταφεία ή αφαιρεί αυθαίρετα νεκρό ή μέλη του ή την τέφρα του από εκείνους που έχουν δικαίωμα να τα φυλάξουν, αν δεν τιμωρείται βαρύτερα κατ’ άλλη διάταξη.

Η ανάρτηση του κ. Βερύκιου προκάλεσε την ενόχληση του προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος απάντησε στον δημοσιογράφο λέγοντας ότι με τέτοιες αναρτήσεις “μολύνει” την πίστη μας, ενώ τον προειδοποίησε ότι με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ στο τιμόνι της χώρας τέτοιες προσβολές θα τιμωρούνται από το νόμο:

https://twitter.com/vickyfnd/status/1031093061571543040

Δείτε ακόμη:

Ξέσπασε ο Βερύκιος: Ανιστόρητοι, είναι ημέρα γιορτής για την Ελλάδα (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις