Αθήνα

°C

Τρίτη

21

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / “Μάχη” χριστιανών – σατανιστών έξω από το Καπιτώλιο του Αρκάνσας (pics-vid)
ΚΟΣΜΟΣ

“Μάχη” χριστιανών – σατανιστών έξω από το Καπιτώλιο του Αρκάνσας (pics-vid)

Γιορτή ήταν για τους σατανιστές η μέρα που έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος ενός φτερωτού, τραγόμορφου δαίμονα έξω από το Καπιτώλιο του Αρκάνσας στο Λίτλ Ροκ. Ο «Ναός του Σατανά» όπως λέγεται η οργάνωση ήθελε με τον τρόπο αυτό να διαμαρτυρηθεί για την παρουσία λίγο πιο πέρα ενός μνημείου των Δέκα Εντολών, που κατά την […]

Ναός του Σατανα

Γιορτή ήταν για τους σατανιστές η μέρα που έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος ενός φτερωτού, τραγόμορφου δαίμονα έξω από το Καπιτώλιο του Αρκάνσας στο Λίτλ Ροκ.

Ο «Ναός του Σατανά» όπως λέγεται η οργάνωση ήθελε με τον τρόπο αυτό να διαμαρτυρηθεί για την παρουσία λίγο πιο πέρα ενός μνημείου των Δέκα Εντολών, που κατά την άποψή τους προσβάλλει την προστατευόμενη από το αμερικανικό Σύνταγμα ανεξιθρησκεία και είναι «μνημείο στα κυνήγια μαγισσών, στη δίωξη όσων σκέφτονταν ελεύθερα» και των κάθε λογής αιρετικών.

Ο ιδρυτής της οργάνωσης Άιβι Φόρεστερ υποστήριξε ότι «αν έχεις ένα θρησκευτικό μνημείο εδώ, τότε θα πρέπει να επιτρέψεις το ίδιο και σε άλλα, ειδάλλως ας απομακρυνθεί και αυτό».

Το μνημείο των Δέκα Εντολών τοποθετήθηκε με την υποστήριξη του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Τζέισον Ράπερτ τον περασμένο χρόνο. Δεν πρόλαβαν να περάσουν 24 ώρες από την τοποθέτησή του κι ένας άνδρας έπεσε πάνω του με το αυτοκίνητό του και το διέλυσε. Ο ίδιος διέλυσε κι ένα αντίστοιχο μνημείο έξω από το Καπιτώλιο της Οκλαχόμα.

Σε δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ράπερτ αναφέρει ότι σέβεται τα θρησκευτικά δικαιώματα των σατανιστών αποκαλώντας τους, πάντως, «εξτρεμιστές».

Κι όπως έγραψε: «Θα είναι μια πολύ κρύα μέρα στην κόλαση, προτού μας επιβληθεί η μόνιμη εγκατάσταση ενός προσβλητικού αγάλματος στο έδαφος του Καπιτωλίου του Αρκάνσας».

Αν και οι Αρχές επέτρεψαν προσωρινά την τοποθέτηση του αγάλματος του δαίμονα Μπαθομέτ οι σατανιστές επιμένουν ότι αυτό θα πρέπει να γίνει μόνιμα, όπως είπαν κάποιοι ομιλητές, ενώ ομάδα χριστιανών διαμαρτύρονταν λίγο πιο πέρα.

Δείτε ακόμη:

ImageHandler (29)

Φρικτό έγκλημα: Σατανιστές δολοφόνησαν και έκαψαν έγκυο κοπέλα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις