Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Λήξη συναγερμού στο αεροδρόμιο Χανίων – Κακόγουστο αστείο το τηλεφώνημα (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Λήξη συναγερμού στο αεροδρόμιο Χανίων – Κακόγουστο αστείο το τηλεφώνημα (vid)

Έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο των Χανίων έκανε το βράδυ της Πέμπτης αεροσκάφος της Condor, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Χουγκάρντα-Ντίσελντορφ καθώς υπήρξε τηλεφώνημα για βόμβα. Στο ελληνικό FIR το συνόδευσαν δύο F-16. Λίγο μετά τις 23.30 οι πυροτεχνουργοί ξεκίνησαν τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να ελεγχθεί αν όντως υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός, στο αεροσκάφος. Μετά τη 1 τα […]

condor

Έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο των Χανίων έκανε το βράδυ της Πέμπτης αεροσκάφος της Condor, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Χουγκάρντα-Ντίσελντορφ καθώς υπήρξε τηλεφώνημα για βόμβα. Στο ελληνικό FIR το συνόδευσαν δύο F-16.

Λίγο μετά τις 23.30 οι πυροτεχνουργοί ξεκίνησαν τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να ελεγχθεί αν όντως υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός, στο αεροσκάφος.

Μετά τη 1 τα ξημερώματα, το πόρισμα έδειξε ότι δεν υπήρχε βόμβα, οπότε και επρόκειτο για μία φάρσα εξαιτίας της οποίας προκλήθηκε πανικός.

Από την αρχή, εφαρμόστηκε το πρωτόκολλο για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και οι 281 επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια από το αεροσκάφος.

Το αεροσκάφος είχε σταθμεύσει ανάμεσα στο αεροδρόμιο και στην αεροπορική βάση της Σούδας λίγο μετά τις 20.46, ενώ στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, μεταξύ αυτών τα ΤΑΕ, οι ειδικές δυνάμεις, άνδρες της Πυροσβεστικής αλλά και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της Αστυνομίας.

Το Boeing 757 αναχώρησε από το αεροδρόμιο των Χανίων τις πρώτες πρωινές ώρες.

Δείτε ακόμη:

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στην Αθήνα – Έδιωξαν επιβάτες (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις