Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

22

Σεπτεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εξαφανίστηκαν οι Τούρκοι από το Αιγαίο: Φόβος ή ακόμη ένα “παιχνίδι”;
ΕΛΛΑΔΑ

Εξαφανίστηκαν οι Τούρκοι από το Αιγαίο: Φόβος ή ακόμη ένα “παιχνίδι”;

Συνεχόμενα επεισόδια με πυροβολισμούς καταγγέλλουν οι Έλληνες ψαράδες – Αλλαγή στάσης από τους Τούρκους μετά τη δημοσιοποίηση των επιθέσεων – Μακριά από τα ελληνικά ύδατα μένουν οι τουρκικές τράτες Δεν έχουν τέλος οι εξοργιστικές αποκαλύψεις για τη στάση των Τούρκων στο Αιγαίο. Οι τράτες που φαίνεται ότι αποτελούν μέρος του σχεδίου της Άγκυρας για γκριζάρισμα […]

ψαροβαρκες

Συνεχόμενα επεισόδια με πυροβολισμούς καταγγέλλουν οι Έλληνες ψαράδες – Αλλαγή στάσης από τους Τούρκους μετά τη δημοσιοποίηση των επιθέσεων – Μακριά από τα ελληνικά ύδατα μένουν οι τουρκικές τράτες

Δεν έχουν τέλος οι εξοργιστικές αποκαλύψεις για τη στάση των Τούρκων στο Αιγαίο. Οι τράτες που φαίνεται ότι αποτελούν μέρος του σχεδίου της Άγκυρας για γκριζάρισμα της περιοχής, φτάνουν όπως λένε οι Έλληνες ψαράδες ως και το Άγιο Όρος.

Όπως αποκαλύπτουν οι ίδιοι σε δυο περιπτώσεις έπεσαν πυροβολισμοί. Τη μια ανοιχτά της Σαμοθράκης και δυο μέρες αργότερα ανοιχτά της Λέρου.

Μπορεί να μην είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες ψαράδες δέχονται απειλές, καθώς σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής έχουν απειλήσει ακόμη και με εμβολισμό ελληνικά σκάφη, όμως η χρήση πυροβόλων όπλων αναβάθμισε σαφώς την απειλή και είναι ενδεικτική των προθέσεων. Μάλιστα οι Έλληνες, έκαναν λόγο για πολεμικό όπλο, που είναι άγνωστο πως βρέθηκε στα χέρια Τούρκου αλιέα.

Ωστόσο, μετά τη δημοσιοποίηση των περιστατικών, οι Τούρκοι μοιάζουν να έχουν αποσυρθεί.

Τις τελευταίες ημέρες, λένε οι Έλληνες ψαράδες, είναι τυπικοί. Μένουν μακρυά από τα ελληνικά ύδατα πλέοντας στα τουρκικά, αποφεύγοντας ακόμη και να βγουν στα διεθνή.

Είναι μια τακτική που ακολουθεί πολλές φορές η Τουρκία, δοκιμάζοντας ίσως της ελληνική αντίδραση, πιθανόν και μετά την απελευθέρωση των στρατιωτικών.

Το ίδιο είχε συμβεί άλλωστε και με τα τουρκικά περιπολικά αμέσως μετά τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού.

Ίσως η Τουρκία, που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, ψάχνει να βρει σύμμαχο. Σχεδόν απίθανο, λένε πολιτικοί αναλυτές, όμως με τη γειτονική χώρα, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει.

Δείτε ακόμη:

Λιμενικό Σώμα

«I am turkish fishing boat, f@@k off»: Το βίντεο από τους πυροβολισμούς κατά Ελλήνων ψαράδων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις