Αθήνα

°C

Τετάρτη

14

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ζουράρις: Απαράδεκτα υπερβολική η υποδοχή τελετής των δύο στρατιωτικών
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζουράρις: Απαράδεκτα υπερβολική η υποδοχή τελετής των δύο στρατιωτικών

Υπερβολική χαρακτήρισε την τελετή υποδοχής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο Κώστας Ζουράρις. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών», τοποθετήθηκε κατά του Πάνου Καμμένου, κάνοντας λόγο για “υπερβολικά απαράδεκτη υποδοχή”, σημειώνοντας μάλιστα πως οι Κούκλατζης – Μητρετώδης έκαναν απλώς τη δουλειά τους. «Ξαναχάσαμε το μέτρο, εμείς οι ιδρυτές του μέτρου. Είναι απαράδεκτο ένας […]

zouraris

Υπερβολική χαρακτήρισε την τελετή υποδοχής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο Κώστας Ζουράρις.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών», τοποθετήθηκε κατά του Πάνου Καμμένου, κάνοντας λόγο για “υπερβολικά απαράδεκτη υποδοχή”, σημειώνοντας μάλιστα πως οι Κούκλατζης – Μητρετώδης έκαναν απλώς τη δουλειά τους.

«Ξαναχάσαμε το μέτρο, εμείς οι ιδρυτές του μέτρου. Είναι απαράδεκτο ένας υπουργός, δύο υφυπουργοί, ο αρχηγός του Στρατού, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και το τιμητικό άγημα του Στρατού, όλοι και όλα να αποδίδουν τιμές στους δύο στρατιωτικούς μας που έκαναν απλώς το οπλιτικό τους καθήκον, αυτό που επιβάλλει η οπλιτική παράδοση του γένους τα τελευταία τρεις χιλιάδες χρόνια. Σύμφωνα μ’ αυτή, οι οπλίτες μας οφείλουν να μπορούν και όταν παύουν να μπορούν.

Δηλαδή, αυτή η “βίπερ Νόρα” απώλεια του μέτρου τι ακριβώς ετίμησε; Την αβλεψία των δύο στρατιωτικών μας; Την απροσεξία τους; Ακόμα και την ατυχία τους ίσως;

Δηλαδή, τι τιμές θα τους είχαμε απονείμει αν είχαν απελευθερώσει τα Κατεχόμενα;… Έμεινε καμία τιμή;

Μέτρο μέτρο, το χάσανε όλοι τους το μέτρο. Βεβαίως, η υποδοχή έπρεπε να είναι τρυφερή, χαρούμενη, συγκινημένη, χωρίς βεβαίως τα “δάκρυα” του πρωθυπουργικού αεροπλάνου».

Επιπρόσθετα, όσον αφορά τις εγχώριες και ευρωπαϊκές δηλώσεις για τη στάση που κράτησε η Τουρκία και συγκεκριμένα ο πρόεδρος Ερντογάν ακριβώς εξαιτίας της απελευθερωτικής απόφασης, και εκεί ο κ. Ζουράρις αντιτείνει πως «δεν είναι δυνατόν να λέμε μπράβο για την άρση μιας παράλογης και παρανόμου πράξεως, όπως η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών».

Όσο για το πότε αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο στρατιωτικοί, τόνισε:

«Ο Ερντογάν απέδειξε για μία ακόμη φορά, μέσα στην αυθαιρεσία της τουρκίλας του, το υψηλό πολιτικό του διαμέτρημα, όταν ξαφνικά -σε μια έκρηξη τουρκικού πολιτισμού!- μας έδωσε τους δύο στρατιωτικούς μας κατά την αγρυπνία και τον όρθρο της Παναγιάς μας. Chapeau!».

Δείτε ακόμη:

Οι 2 στρατιωτικοί περιγράφουν πώς τους συνέλαβαν (video)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις