Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τρομοκρατική επίθεση το περιστατικό στο Λονδίνο (pics-vids)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρομοκρατική επίθεση το περιστατικό στο Λονδίνο (pics-vids)

Ως τρομοκρατική επίθεση αντιμετωπίζουν οι Αρχές της Βρετανίας το περιστατικό με το αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε περαστικούς και στη συνέχεια στις προστατευτικές μπάρες του Βρετανικού Κοινοβουλίου στο Λονδίνο. Ο δράστης, που περιγράφεται ως μαύρος ηλικίας κοντά στα 30, συνελήφθη από αστυνομικούς που τον έσυραν έξω από το ασημί Ford Fiesta. Ο συλληφθείς έχει μεταφερθεί […]

Αστυνομία Λονδίνο

Ως τρομοκρατική επίθεση αντιμετωπίζουν οι Αρχές της Βρετανίας το περιστατικό με το αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε περαστικούς και στη συνέχεια στις προστατευτικές μπάρες του Βρετανικού Κοινοβουλίου στο Λονδίνο.

Ο δράστης, που περιγράφεται ως μαύρος ηλικίας κοντά στα 30, συνελήφθη από αστυνομικούς που τον έσυραν έξω από το ασημί Ford Fiesta.

Ο συλληφθείς έχει μεταφερθεί σε αστυνομικό τμήμα στο νότιο Λονδίνο, αλλά δεν συνεργάζεται. Σύμφωνα με τον Νιλ Μπάσου, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής, ο άνδρας δεν έχει ταυτοποιηθεί επίσημα, αλλά βάσει των ως τώρα πληροφοριών «δεν πιστεύουμε ότι αυτό το άτομο είναι γνωστό είτε στην MI5 (υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας) είτε στην αντιτρομοκρατική».

Πρόσθεσε δε ότι η επίθεση έμοιαζε εσκεμμένη κι ότι στο αυτοκίνητο δεν βρέθηκαν εκρηκτικά, ούτε συνεργός.

Ο Τζέφρι Γούντμαν είπε ότι άκουσε ένα «δυνατό σύρσιμο» κι είδε το αυτοκίνητο να πετάγεται από τη γωνία στο λάθος ρεύμα προτού περάσει ένα φανάρι με κόκκινο και πέσει πάνω σε ένα ποδήλατο δίπλα του.

«Πετάχτηκε μπροστά μας περνώντας το κόκκινο φανάρι στο λάθος ρεύμα, έκλινε προς τα αριστερά και χτύπησε μια κυρία δύο ποδήλατα αριστερά μου. Λίγο να είχε στρίψει το τιμόνι και θα είχε πετύχει κι εμένα. Πήγαινε με 70-80 χλμ/ώρα. Την χτύπησε άσχημα, ενώ εκείνη πήδηξε αριστερά για να γλιτώσει. Εγώ πήδηξα δεξιά κι όταν πέρασε την είδα στο έδαφος. Πρέπει να έσπασε τον γοφό της.»

«Έμοιαζε σαν σκόπιμη ενέργεια. Περπατούσα από την απέναντι πλευρά του δρόμου, άκουσα έναν θόρυβο και κάποιος φώναξε. Γύρισα και είδα ένα γκρι αυτοκίνητο να κινείται με μεγάλη ταχύτητα κοντά στις μπάρες, ίσως και επάνω στο πεζοδρόμιο. Ο άνθρωπος που οδηγούσε το αυτοκίνητο δεν βγήκε», δήλωσε η αυτόπτης μάρτυς Εγουαλίνα Οχάμπ, συμπληρώνοντας ότι το αυτοκίνητο δεν φαινόταν να έχει πινακίδα κυκλοφορίας μπροστά.

«Είδα τουλάχιστον 10 άτομα να κείτονται στο έδαφος. Έτρεξα για να σωθώ», είπε ένας άλλος αυτόπτης μάρτυς, ονόματι Τζέισον Ουίλιαμς.

Δύο άτομα μεταφέρθηκαν τραυματισμένα σε νοσοκομείο, αλλά νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έστειλε μέσω του Twitter ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και ευχαρίστησε τις βρετανικές υπηρεσίες για την άμεση ανταπόκρισή τους.

Μετά το περιστατικό στο Λονδίνο ο  Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι τρομοκράτες πρέπει να αντιμετωπίζονται με «σκληρότητα και δύναμη».

«Άλλη μία τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο… Αυτά τα ζώα είναι παρανοϊκά και πρέπει να αντιμετωπίζονται με σκληρότητα και δύναμη», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Δείτε ακόμη:

Ο ISIS απειλεί με αιματοκύλισμα το Λονδίνο (pics)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις