Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Στους 35 οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στους 35 οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας

Διαστάσεις ανείπωτης τραγωδίας λαμβάνει η κατάρρευση της γέφυρας, το πρωί της Τρίτης, στη Γένοβα. Πηγές από την πυροσβεστική, που επικαλούνται τα ιταλικά ΜΜΕ, αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 35. Λίγη ώρα νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι είχε μιλήσει για 30 επιβεβαιωμένους νεκρούς. Ανάμεσα στα θύματα ένα παιδί. Δεκατρείς άνθρωποι […]

Διασωστες

Διαστάσεις ανείπωτης τραγωδίας λαμβάνει η κατάρρευση της γέφυρας, το πρωί της Τρίτης, στη Γένοβα.

Πηγές από την πυροσβεστική, που επικαλούνται τα ιταλικά ΜΜΕ, αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 35. Λίγη ώρα νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι είχε μιλήσει για 30 επιβεβαιωμένους νεκρούς.

Ανάμεσα στα θύματα ένα παιδί.

Δεκατρείς άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, από τους οποίους οι τέσσερις ξεθάφτηκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια.

Τουλάχιστον δέκα αγνοούνται, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ. Τη στιγμή της κατάρρευσης της οδογέφυρας σε αυτή υπήρχαν 30-35 αυτοκίνητα και τρία φορτηγά.

Στο μεταξύ, ενώ ξεκινούν οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας, η κατάρρευση μπορεί να οφείλεται σε κεραυνό που έπεσε στο σημείο, σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται η La Repubblica.

Περίπου 80 μέτρα της οδογέφυρας Μοράντι κατέρρευσαν από ύψος περίπου 50 μέτρων σ’ έναν ποταμό, καθώς και σε σιδηροδρομικές γραμμές και κτίρια. Η κατάρρευση σημειώθηκε γύρω στις 11:30 (τοπική ώρα, 12:30 ώρα Ελλάδας) στη διάρκεια καταρρακτώδους βροχόπτωσης.

Δείτε ακόμη: 

φορτηγό

Πλάνα που κόβουν την ανάσα: Οδηγός φορτηγού σταμάτησε λίγο πριν διαλυθεί η γέφυρα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις