Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Η άγνοια για την άνοια σκοτώνει
ΥΓΕΙΑ

Η άγνοια για την άνοια σκοτώνει

Μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The Lancet Commission on dementia prevention, intervention, andcare υπογραμμίζει νέους και υπάρχοντες παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη της άνοιας. Τα ευρήματα δείχνουν ότι τουλάχιστον μια στις τρεις περιπτώσεις άνοιας θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν αντιμετωπίζονταν όλοι οι παράγοντες κινδύνου. Ένα σετ παραγόντων κινδύνου που επιδέχονται τροποποίηση – ήτοι οι παράγοντες για τους […]

Άνοια στην τρίτη ηλικία

Μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The Lancet Commission on dementia prevention, intervention, andcare υπογραμμίζει νέους και υπάρχοντες παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη της άνοιας.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι τουλάχιστον μια στις τρεις περιπτώσεις άνοιας θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν αντιμετωπίζονταν όλοι οι παράγοντες κινδύνου.

Ένα σετ παραγόντων κινδύνου που επιδέχονται τροποποίηση – ήτοι οι παράγοντες για τους οποίους ο κίνδυνος μπορεί να ελαχιστοποιηθεί –παρουσιάστηκαν στο διεθνές συνέδριο της Alzheimer’sAssociationπου διεξήχθη στις 16-20 Ιουλίου 2017 στο Λονδίνο.

Οι παράγοντες αυτοί περιλαμβάνουν το επίπεδο μόρφωσης, την απώλεια ακοής, την κοινωνική απομόνωση, την υπέρταση, την παχυσαρκία, το κάπνισμα, την κατάθλιψη, την έλλειψη άσκησης και το διαβήτη.

Οι παράγοντες κινδύνου όπως η υπέρταση, η παχυσαρκία και ο διαβήτης μπορούν να αντιμετωπισθούν με την υγιεινή διατροφή και την άσκηση ενώ η διατήρηση μιας ενεργούς κοινωνικής ζωής μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο κατάθλιψης.

Ένας άνθρωπος στον πλανήτη αναπτύσσει άνοια κάθε τρία δευτερόλεπτα.

Η Alzheimer’sDiseaseInternationalυποστηρίζει το μήνυμα ότι η πρόληψη της άνοιας μπορεί να υποστηριχθεί με τη λήψη μέτρων όσον το δυνατόν νωρίτερα στη ζωή και τη συνέχιση των υγιεινών συνηθειών και κατά τα γεράματα.

Διαβάστε ακόμα:

«Καμπανάκι» ερευνητών για την άνοια

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις