Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σκάνδαλο «σεξ και κατασκοπείας» στη Νορβηγία – Παραιτήθηκε υπουργός
ΚΟΣΜΟΣ

Σκάνδαλο «σεξ και κατασκοπείας» στη Νορβηγία – Παραιτήθηκε υπουργός

  Ένα ταξίδι στο Ιράν μαζί με μια πρώην βασίλισσα της ομορφιάς, Ιρανικής καταγωγής. κόστισε στον Περ Σάντμπεργκ τηνθέση του υπουργού. Ο υπουργός Αλιείας της Νορβηγίας υπέβαλε την παραίτηση του, διότι παραβίασε τα πρωτόκολλα ασφαλείας κατά τη διάρκεια ενός ιδιωτικού ταξιδιού του. Ο 58χρονος Σάντμπεργκ παραδέχθηκε ότι επισκέφθηκε το Ιράν τον Ιούλιο μαζί με την 28χρονη […]

 

per-sandberg

Ένα ταξίδι στο Ιράν μαζί με μια πρώην βασίλισσα της ομορφιάς, Ιρανικής καταγωγής. κόστισε στον Περ Σάντμπεργκ τηνθέση του υπουργού.

Ο υπουργός Αλιείας της Νορβηγίας υπέβαλε την παραίτηση του, διότι παραβίασε τα πρωτόκολλα ασφαλείας κατά τη διάρκεια ενός ιδιωτικού ταξιδιού του.

Ο 58χρονος Σάντμπεργκ παραδέχθηκε ότι επισκέφθηκε το Ιράν τον Ιούλιο μαζί με την 28χρονη σύντροφο του, χωρίς να έχει ενημερώσει εκ των προτέρων το γραφείο της πρωθυπουργού, Έρνα Σόλμπεργκ, ενώ πήρε μαζί του το υπηρεσιακό κινητό τηλέφωνο του.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Νορβηγίας καταγγέλλουν το Ιράν ως μία από τις πιο δραστήριες χώρες στο θέμα της κατασκοπείας, με την Κίνα και τη Ρωσία.

«Ο ίδιος ο Περ ζήτησε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση και κρίνω πως πρόκειται για μια σωστή απόφαση» δήλωσε η Νορβηγίδα πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου.

«Δεν επέδειξε την απαραίτητη κοινή λογική αναφορικά με τη διαχείριση της ασφάλειας» επισήμανε η Σόλμπεργκ.

Η υπόθεση μονοπωλεί τα ΜΜΕ της Νορβηγίας εδώ και δύο εβδομάδες και τροφοδοτεί τις επικρίσεις τόσο από τους κόλπους της αντιπολίτευσης όσο και από το κόμμα της Προόδου, που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό μαζί με τους συντηρητικούς και τους φιλελεύθερους.

Νεότερη κατά 30 χρόνια από εκείνον, η Μπαχαρέχ Λετνές είναι μια πρώην βασίλισσα της ομορφιάς που έγινε επιχειρηματίας. Είχε υποβάλει τρεις φορές αίτημα χορήγησης ασύλου στη Νορβηγία, προτού απελαθεί και τελικα να λάβει άδεια διαμονής με το σκεπτικό ότι την απειλούσαν να την παντρέψουν με τη βία στο Ιράν.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Νορβηγίας ξεκίνησαν έρευνα σε βάρος της Μπαχαρέχ Λετνές, η οποία αρνείται οποιαδήποτε σχέση με το ιρανικό καθεστώς.

Διαβάστε ακόμα:

ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ, ΙΣΠΑΝΙΑ

Νέο βασιλικό σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον Χουάν Κάρλος

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις