Μήνυση στην Γαλλία! Ποιος διεκδικεί τον θρόνο του Μονακό

ΚΟΣΜΟΣ

Μήνυση στην Γαλλία! Ποιος διεκδικεί τον θρόνο του Μονακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

  Μήνυση ύψους 351 εκατ. ευρώ υπέβαλλε ένας Γάλλος αριστοκράτης κατά της Γαλλίας, υποστηρίζοντας ότι η χώρα του εξαπάτησε την οικογένεια του για το θρόνο του πριγκιπάτου του Μονακό και τους παρέκαμψε, εγκαθιστώντας τους Γκριμάλντι. Σύμφωνα με τον Louis de Causans, ο ίδιος και οι συγγενείς του θα βρίσκονταν στο θρόνο, εάν δεν είχαν γίνει […]

13.08.2018 | 16:07

 

Μήνυση ύψους 351 εκατ. ευρώ υπέβαλλε ένας Γάλλος αριστοκράτης κατά της Γαλλίας, υποστηρίζοντας ότι η χώρα του εξαπάτησε την οικογένεια του για το θρόνο του πριγκιπάτου του Μονακό και τους παρέκαμψε, εγκαθιστώντας τους Γκριμάλντι.

Σύμφωνα με τον Louis de Causans, ο ίδιος και οι συγγενείς του θα βρίσκονταν στο θρόνο, εάν δεν είχαν γίνει θύματα εξαπάτησης από το γαλλικό κράτος πριν από περισσότερο από έναν αιώνα.

Ο Γάλλος αριστοκράτης υποστηρίζει ότι με την παραποίηση των κανόνων, η Γαλλία κέρδισε τον έλεγχο του πριγκιπάτου και στέρησε από την οικογένειά του το δικαίωμα να έχουν το θρόνο, εγκαθιστώντας τους Γκριμάλντι, που μέχρι σήμερα ασκούν την εξουσία.

Πάντως, ο ίδιος επιμένει ότι οι νομικές του ενέργειες δεν αφορούν στον πρίγκιπα Αλβέρτο, αλλά το γαλλικό κράτος.

«Θέλω να βγει η αλήθεια και να αποκαλυφθεί η αδικία που διέπραξε η Γαλλία στην οικογένειά μου» δήλωσε στην εφημερίδα Le Parisien.

Ο De Causans λέει ότι η Γαλλία βρήκε μια λύση για να μπει στα εσωτερικά το Μονακό και να βάλει χέρι στο θρόνο.

Διαβάστε ακόμα:

Το πριγκιπάτο του Μονακό κι ένα τατουάζ στα ελληνικά

Exit mobile version