Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μήνυση στην Γαλλία! Ποιος διεκδικεί τον θρόνο του Μονακό
ΚΟΣΜΟΣ

Μήνυση στην Γαλλία! Ποιος διεκδικεί τον θρόνο του Μονακό

  Μήνυση ύψους 351 εκατ. ευρώ υπέβαλλε ένας Γάλλος αριστοκράτης κατά της Γαλλίας, υποστηρίζοντας ότι η χώρα του εξαπάτησε την οικογένεια του για το θρόνο του πριγκιπάτου του Μονακό και τους παρέκαμψε, εγκαθιστώντας τους Γκριμάλντι. Σύμφωνα με τον Louis de Causans, ο ίδιος και οι συγγενείς του θα βρίσκονταν στο θρόνο, εάν δεν είχαν γίνει […]

 

Louis de Causans

Μήνυση ύψους 351 εκατ. ευρώ υπέβαλλε ένας Γάλλος αριστοκράτης κατά της Γαλλίας, υποστηρίζοντας ότι η χώρα του εξαπάτησε την οικογένεια του για το θρόνο του πριγκιπάτου του Μονακό και τους παρέκαμψε, εγκαθιστώντας τους Γκριμάλντι.

Σύμφωνα με τον Louis de Causans, ο ίδιος και οι συγγενείς του θα βρίσκονταν στο θρόνο, εάν δεν είχαν γίνει θύματα εξαπάτησης από το γαλλικό κράτος πριν από περισσότερο από έναν αιώνα.

Ο Γάλλος αριστοκράτης υποστηρίζει ότι με την παραποίηση των κανόνων, η Γαλλία κέρδισε τον έλεγχο του πριγκιπάτου και στέρησε από την οικογένειά του το δικαίωμα να έχουν το θρόνο, εγκαθιστώντας τους Γκριμάλντι, που μέχρι σήμερα ασκούν την εξουσία.

Πάντως, ο ίδιος επιμένει ότι οι νομικές του ενέργειες δεν αφορούν στον πρίγκιπα Αλβέρτο, αλλά το γαλλικό κράτος.

«Θέλω να βγει η αλήθεια και να αποκαλυφθεί η αδικία που διέπραξε η Γαλλία στην οικογένειά μου» δήλωσε στην εφημερίδα Le Parisien.

Ο De Causans λέει ότι η Γαλλία βρήκε μια λύση για να μπει στα εσωτερικά το Μονακό και να βάλει χέρι στο θρόνο.

Διαβάστε ακόμα:

H Καμίλ Γκότλιμπ με τσιγάρο

Το πριγκιπάτο του Μονακό κι ένα τατουάζ στα ελληνικά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις