Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Με υποσχέσεις η κυβέρνηση έχει “στο περίμενε” τους συνταξιούχους
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Με υποσχέσεις η κυβέρνηση έχει “στο περίμενε” τους συνταξιούχους

  Με 13η σύνταξη, υποσχέσεις ότι δεν θα ισχύσουν οι μειώσεις λόγω επανυπολογισμού από 1/1/2019 η κυβέρνηση επιχειρεί να διατηρήσει ελπίδες στους συνταξιούχους ότι τελικά θα αποφύγουν το νέο ψαλίδισμα στις συντάξεις. Την ίδια ώρα όμως αρνείται να επιδώσει συντάξεις και εφάπαξ σε 222.000 άτομα που βρίσκονται σε αναμονή ακόμη και δύο χρόνια. Ήδη έχουν […]

 

retired-couple-with-ipad

Με 13η σύνταξη, υποσχέσεις ότι δεν θα ισχύσουν οι μειώσεις λόγω επανυπολογισμού από 1/1/2019 η κυβέρνηση επιχειρεί να διατηρήσει ελπίδες στους συνταξιούχους ότι τελικά θα αποφύγουν το νέο ψαλίδισμα στις συντάξεις.

Την ίδια ώρα όμως αρνείται να επιδώσει συντάξεις και εφάπαξ σε 222.000 άτομα που βρίσκονται σε αναμονή ακόμη και δύο χρόνια.

Ήδη έχουν δοθεί τρεις υποσχέσεις μέσα στον χρόνο και τελικά όλα δείχνουν ότι οι δικαιούχοι θα λάβουν τα χρήματά τους περίπου στα τέλη του 2018.

Είναι η περίοδος κατά την οποία σύμφωνα με τα όσα έχουν ψηφιστεί θα πρέπει να γίνουν τρεις μειώσεις που θα ψαλιδίσουν ακόμη περισσότερο το εισόδημα των συνταξιούχων.

Από 1/1/2019 οι συνταξιούχοι βάσει επανυπολογισμού θα έχουν μεγάλες μειώσεις, με το υπουργείο να ψάχνει τρόπο να τους χρυσώσει το χάπι.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει ότι αυτή η μείωση δεν θα γίνει, ενώ σύμφωνα με το newsit  θα γίνει μια προσπάθεια το «τσεκούρι» τουλάχιστον να αναβληθεί.

Ταυτόχρονα όμως από 31/12/2018 έρχεται και η πλήρης κατάργηση του ΕΚΑΣ, αλλά και η μείωση του αφορολόγητου που θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την τσέπη των συνταξιούχων.

Σε αυτά η απάντηση της κυβέρνησης αναμένεται να έρθει μέσα από το υπερπλεόνασμα το οποίο θέλει να μοιράσει στους συνταξιούχους.

Δείτε ακόμη:

Συνταξιουχος

Συντάξεις: Λάθος υπολογισμός και μειώσεις από 600 ως και 4.200 ευρώ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις