Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βίντεο “ντοκουμέντο”: Ο “πόλεμος” στα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας
ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο “ντοκουμέντο”: Ο “πόλεμος” στα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας

Οι Τούρκοι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και βγάζουν όπλα με ευκολία σε ελληνικά νερά, τρομοκρατώντας τους Έλληνες ψαράδες. Τα πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής δεν διστάζουν να πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής όχι μόνο τα ελληνικά αλιευτικά, αλλά ακόμα και τις ακτές ελληνικών νησιών, όπως η Λέρος, οι Αρκιοί και το Αγαθονήσι. Χθες δέκα μεγάλα αλιευτικά με […]

Λιμενικο

Οι Τούρκοι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και βγάζουν όπλα με ευκολία σε ελληνικά νερά, τρομοκρατώντας τους Έλληνες ψαράδες.

Τα πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής δεν διστάζουν να πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής όχι μόνο τα ελληνικά αλιευτικά, αλλά ακόμα και τις ακτές ελληνικών νησιών, όπως η Λέρος, οι Αρκιοί και το Αγαθονήσι.

Χθες δέκα μεγάλα αλιευτικά με τουρκική σημαία ήταν μέσα στα ελληνικά ύδατα. Οι Τούρκοι όμως δεν περιορίστηκαν εκεί. Ψαράδες κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν πυροβολισμούς. Το περιστατικό κινητοποίησε το Λιμενικό, ενώ τουλάχιστον επισήμως το Πολεμικό Ναυτικό απλά έχει λάβει ενημέρωση.

Οι Τούρκοι που άνοιξαν πυρ, σύμφωνα με μαρτυρίες, έσπευσαν να αποχωρήσουν όταν πλησίασε σκάφος του Λιμενικού που ενημερώθηκε για το επεισόδιο από τους Έλληνες ψαράδες.

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό χρονικό διάστημα τα τουρκικά αλιευτικά μπορούν να περάσουν τη γραμμή και να βρεθούν σε τουρκικά ύδατα. Τον τελευταίο καιρό ωστόσο η συμπεριφορά των Τούρκων ψαράδων έχει γίνει εξαιρετικά προκλητική. Τα σκάφη τους φτάνουν ως και ένα μίλι απ’ τα ελληνικά παράλια. Οι Έλληνες ψαράδες απ’ την πλευρά τους λένε ότι το Λιμενικό δεν έχει προβεί σε συλλήψεις αν και είναι κατάφωρη η παραβίαση των χωρικών υδάτων.

Φέτος, παρατηρείται αύξηση της προκλητικότητας από μέρους των Τούρκων. Είναι πρώτη φορά που καταγράφεται ανάλογο περιστατικό και προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός πως έγινε χρήση όπλου το οποίο σύμφωνα με τις μαρτυρίες ήταν πολεμικού τύπου.

Αρκετοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται εάν η Τουρκία έχει εντάξει τις τράτες στο πλαίσιο αναβαθμισμένης επιχείρησης γκριζαρίσματος του Αιγαίου.

Δείτε ακόμη:

ψαροβαρκες

«Χοντρά» παιχνίδια Τούρκων στα ελληνικά ύδατα: Βγάζουν όπλα, πυροβολούν, κάνουν ό.τι θέλουν (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις