“Ασημένια” η Μπελιμπασάκη: Έτρεξα για τις ψυχές των θυμάτων (vids)

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

“Ασημένια” η Μπελιμπασάκη: Έτρεξα για τις ψυχές των θυμάτων (vids)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Το ασημένιο μετάλλιο με 50.45 κατέκτησε η Μαρία Μπελιμπασάκη στον τελικό των 400μ κατά την 5η ημέρα των αγώνων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου ανδρών – γυναικών στο Βερολίνο. Η αθλήτριά μας σημείωσε παράλληλα νέο Πανελλήνιο ρεκόρ, αφού το προηγούμενο ήταν της Φανής Χαλκιά με 50.56 από τις 12 Σεπτεμβρίου 2004 σε μίτινγκ στο Βερολίνο και […]

12.08.2018 | 10:23

Το ασημένιο μετάλλιο με 50.45 κατέκτησε η Μαρία Μπελιμπασάκη στον τελικό των 400μ κατά την 5η ημέρα των αγώνων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου ανδρών – γυναικών στο Βερολίνο.

Η αθλήτριά μας σημείωσε παράλληλα νέο Πανελλήνιο ρεκόρ, αφού το προηγούμενο ήταν της Φανής Χαλκιά με 50.56 από τις 12 Σεπτεμβρίου 2004 σε μίτινγκ στο Βερολίνο και κατέκτησε το 5ο ελληνικό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Τζουστίνα Σβιέτι-Έρσετικ (Πολωνία) με 50.41 (κορυφαία επίδοση φέτος στην Ευρώπη), η οποία κέρδισε πάνω στον τερματισμό την Ελληνίδα πρωταθλήτρια και το χάλκινο η Λισανέ ντε Βίτε (Ολλανδία) με 50.77 και επίσης εθνικό ρεκόρ.

Η Μαρία Μπελιμπασάκη είχε στο μυαλό και την καρδιά της τους ανθρώπους που χάθηκαν στη φονική πυρκαγιά.

«Έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα στην Ελλάδα. Μια μεγάλη καταστροφή. Πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, έτρεξα για αυτούς», είπε η αθλήτρια από την Κρήτη, δείχνοντας τη μαύρη κορδέλα με την οποία αγωνίζονται όλα τα μέλη της ελληνικής ομάδας στο Βερολίνο. «Μεγάλες περιοχές κάηκαν, άνθρωποι, παιδιά… Είναι καταστροφή για την Ελλάδα. Αλλά όλη η ελληνική ομάδα είναι εδώ για να αγωνιστεί για τις ψυχές τους, δεν τους ξεχνάμε ποτέ. Έτρεξα για αυτούς», συμπλήρωσε η Μπελιμπασάκη.

Σηκώνοντας την ελληνική σημαία, ολοκλήρωσε τις δηλώσεις της φωνάζοντας: «Είμαι υπερήφανη που είμαι Ελληνίδα».

Δείτε ακόμη:

Η Παπαχρήστου αφιερώνει το «χρυσό» άλμα στα θύματα της πυρκαγιάς (vid)

Exit mobile version