Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Θρίλερ στον αέρα – Οι συγκλονιστικές συνομιλίες με τον άνδρα που έκλεψε αεροσκάφος (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ στον αέρα – Οι συγκλονιστικές συνομιλίες με τον άνδρα που έκλεψε αεροσκάφος (vid)

Συγκλονίζουν τα ηχητικά ντοκουμέντα που δημοσίευσαν τα αμερικανικά ΜΜΕ, από τις συνομιλίες του πύργου ελέγχου και άλλων πιλότων με τον μηχανικό που προκάλεσε συναγερμό στο αεροδρόμιο του Σιάτλ όταν έκλεψε αεροσκάφος. Ο 29χρονος έκλεψε ένα Horizon Air Q400 της Alaska Airlines, χωρίς άλλους επιβαίνοντες, το απογείωσε χωρίς άδεια και λίγη ώρα αργότερα συνετρίβη, σε μικρό […]

αεροσκάφος

Συγκλονίζουν τα ηχητικά ντοκουμέντα που δημοσίευσαν τα αμερικανικά ΜΜΕ, από τις συνομιλίες του πύργου ελέγχου και άλλων πιλότων με τον μηχανικό που προκάλεσε συναγερμό στο αεροδρόμιο του Σιάτλ όταν έκλεψε αεροσκάφος.

Ο 29χρονος έκλεψε ένα Horizon Air Q400 της Alaska Airlines, χωρίς άλλους επιβαίνοντες, το απογείωσε χωρίς άδεια και λίγη ώρα αργότερα συνετρίβη, σε μικρό αραιοκατοικημένο νησί.

Στις συνομιλίες, τόσο οι άνθρωποι από τον πύργο ελέγχου, όσο και άλλοι πιλότοι που πετούσαν στην περιοχή, προσπαθούν να κρατήσουν ήρεμο τον μηχανικό και να τον βοηθήσουν να προσγειώσει το αεροσκάφος.

«Συγχαρητήρια, τα κατάφερες, ας προσπαθήσουμε τώρα να προσγειώσουμε με ασφάλεια αυτό το αεροσκάφος και να μην βλάψουμε κανένα στο έδαφος», του λένε κάποια στιγμή από τον πύργο ελέγχου. «Εντάξει… Δεν ξέρω! Δεν θέλω. Ηλπιζα κατά κάποιο τρόπο ότι αυτό θα ήταν», απαντά εκείνος γελώντας.

Σε άλλο σημείο, ζητά συγγνώμη από τους ελεγκτές κυκλοφορίας και συμπληρώνει «Ελπίζω να μην καταστρέψει τη μέρα σας αυτό». Κάποια στιγμή, όταν τον ρώτησαν αν μπορεί να πιλοτάρει το αεροσκάφος, απαντά «Εχω παίξει video game, ξέρω τι κάνω».

Από τον πύργο ελέγχου του ζητούσαν να αναφέρει σε τι ύψος πετούσε και αν είχε θέμα με την ορατότητα, αυτός απαντά ότι όλα είναι εντάξει, ενώ εκφράζει σε αρκετά σημεία την επιθυμία να δει ένα βουνό της περιοχής και ρωτάει τους πιλότους αν ξέρουν τι καιρό κάνει εκεί. «Εχω αρκετά καύσιμα να πάω μέχρι εκεί…», λέει, αλλά αργότερα παρατηρεί «Καταναλώθηκαν πιο γρήγορα από ό,τι φανταζόμουν».

Πιλότοι αλλά και ελεγκτές του προτείνουν διάφορες λύσεις για να προσγειωθεί, ενώ του αναφέρουν ότι προσπαθούν να τον κρατήσουν μακριά από άλλα αεροσκάφη που πετούν στην ίδια περιοχή. «Ναι, ναι, δεν θέλω να τα κάνω θάλασσα», τους απαντά.

«Πολλοί ενδιαφέρονται για εμένα. Θα απογοητευτούν αν μάθουν ότι το έκανα αυτό. Θα ήθελα να τους ζητήσω συγγνώμη. Είμαι απλά ένας διαλυμένος τύπος, δεν το ήξερα μέχρι τώρα…» εξομολογείται κάποια στιγμή ο μηχανικός, που εκτιμάται ότι δεν είχε επαφές με την τρομοκρατία.

Διαβάστε ακόμα:

αεροσκαφος

Θρίλερ στον αέρα – «Κλοπή» αεροσκάφους, καταδίωξη και συντριβή (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις