Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Κοτζιάς εναντίον Μόσχας «Εκδικητική η κίνηση τους – Τα βρήκαν με την Τουρκία»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοτζιάς εναντίον Μόσχας «Εκδικητική η κίνηση τους – Τα βρήκαν με την Τουρκία»

Σκληρή ανακοίνωση που κατηγορεί την Ρωσία ότι συντάσσεται με την Τουρκία κατά της Ελλάδας εξέδωσε νωρίς το μεσημέρι το υπουργείο Εξωτερικων. Η ανακοίνωση του Νίκου Κοτζιά κάνει λόγο για «εκδικητική και αυθαίρετη» απέλαση των Ελλήνων διπλωματών, που δεν βασίζεται σε κανένα στοιχείο, και εντάσσεται στο πλαίσιο της σταδιακής απομάκρυνσης της Ρωσίας «από θέσεις που αρμόζουν στο επίπεδο φιλίας και […]

Σκληρή ανακοίνωση που κατηγορεί την Ρωσία ότι συντάσσεται με την Τουρκία κατά της Ελλάδας εξέδωσε νωρίς το μεσημέρι το υπουργείο Εξωτερικων.

Η ανακοίνωση του Νίκου Κοτζιά κάνει λόγο για «εκδικητική και αυθαίρετη» απέλαση των Ελλήνων διπλωματών, που δεν βασίζεται σε κανένα στοιχείο, και εντάσσεται στο πλαίσιο της σταδιακής απομάκρυνσης της Ρωσίας «από θέσεις που αρμόζουν στο επίπεδο φιλίας και συνεργασίας» των δύο χωρών τα τελευταία 190 χρόνια.

Αυτή η απομάκρυνση αποδίδεται από το ΥΠΕΞ στο γεγονός ότι το Κρεμλίνο αποτελεί πλέον «σύντροφο εν όπλοις» τηςΤουρκίας, ενώ η ανακοίνωση αφήνει σαφείς υπαινιγμούς ότι τα δυο κράτη έχουν σχηματίσει κοινό άξονα κατά της χώρας μας.

Η ρωσική κυβέρνηση «δείχνει να μην αντιλαμβάνεται ότι η Ελλάδα έχει δικά της συμφέροντα και κριτήρια στη διεθνή πολιτική» συνεχίζει στο ίδιο αυστηρό ύφος η ανακοίνωση του κ. Κοτζιά, προσθέτοντας ότι υπάρχει εμφανέστατα μια μερίδα Ρώσων «που νομίζει ότι μπορεί να κινείται στην Ελλάδα χωρίς να σέβεται νόμους και κανόνες, ακόμα και να εκτοξεύει απειλές».

«Θέλουμε να θυμίσουμε στους φίλους Ρώσους ότι καμιά χώρα στον κόσμο δεν θα ανεχόταν απόπειρες α) εξαγοράς κρατικών αξιωματούχων, β) υπονόμευσης της εξωτερικής πολιτικής, και γ) παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας» συμπληρώνει η ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θα απαντήσει στα «αυθαίρετα μέτρα» με υπομονή και νηφαλιότητα.

 

Διαβάστε ακόμα:

Μαρια Ζαχαροβα

Η Μόσχα ζητά εξηγήσεις από την Αθήνα για άρνηση βίζας σε κληρικούς

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις