Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Πιθανά λάθη, 20 μέτρα και κατεδαφίσεις στην ομιλία του Πρωθυπουργού
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Πιθανά λάθη, 20 μέτρα και κατεδαφίσεις στην ομιλία του Πρωθυπουργού

Ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις για την αυθαίρετη δόμηση καταλόγισε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Λαύριο Ο πρωθυπουργός έριξε τους τόνους, μετά τη σύσκεψη για τη φονική φωτιά στο Μάτι και αναφέρθηκε στην πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης, την οποία ανέλαβε ο ίδιος, όμως επανέλαβε ουσιαστικά πως η κυβέρνηση κληρονόμησε μία οικιστική βόμβα από τις […]

Ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις για την αυθαίρετη δόμηση καταλόγισε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Λαύριο

Ο πρωθυπουργός έριξε τους τόνους, μετά τη σύσκεψη για τη φονική φωτιά στο Μάτι και αναφέρθηκε στην πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης, την οποία ανέλαβε ο ίδιος, όμως επανέλαβε ουσιαστικά πως η κυβέρνηση κληρονόμησε μία οικιστική βόμβα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Μάλιστα ο ίδιος είπε πως ανέλαβε ευθύνες που μπορεί και να μην του αναλογούν.

«Εγώ ανέλαβα από την πρώτη στιγμή ακόμα και ευθύνες που δεν μου αναλογούν θα περίμενα έστω και μια δόση αυτοκριτικής για όσους κυβέρνησαν αυτό τον τόπο εδώ και 4 δεκαετίες, από όσους δημιούργησαν και εξέθρεψαν αυτές τις παθογένειες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός μίλησε, μεταξύ άλλων, για τάχιστη ανοικοδόμηση με νομιμότητα και σεβασμό στον περιβάλλον αλλά και στη ζωή των κατοίκων. «Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε το “ποτέ ξανά” να μην είναι ένα σύνθημα της στιγμής», είπε χαρακτηριστικά.

Αυτό, όπως είπε, θα ισχύσει και για το σύνολο των οικισμών στα περίχωρα της Αττικής.

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα, με βάση τη σχετική προτεραιοποίηση, στην κατεδάφιση 3.200 αυθαίρετων κτισμάτων και κατασκευών που έχουν ήδη τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης, με ευθύνη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Κτίσματα που βρίσκονται σε ζώνη αιγιαλού, αναδασωτέες δασικές εκτάσεις σε εθνικούς δρυμούς και ρέματα στην Αττική και αποτελούν άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια θα κατεδαφιστούν.

Τα 3.200 αυθαίρετα κτίσματα αφορούν στην Αττική και το ίδιο θα συμβεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα, πρόσθεσε.

«Προχωράμε σε 20 άμεσες παρεμβάσεις»

Είκοσι άμεσες παρεμβάσεις, για την προστασία και τον έλεγχο του δομημένου περιβάλλοντος, τόσο στην Αττική, όσο και σε ολόκληρη τη χώρα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης για τις πυρκαγιές στο Λαύριο.

Διαβάστε ακόμα:

Τσίπρας: «Μια νέα σελίδα για την Ελλάδα»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις