Αρχιφύλακας: “Βρήκα ένα κοριτσάκι νεκρό στους βράχους στο Μάτι”

ΕΛΛΑΔΑ

Αρχιφύλακας: “Βρήκα ένα κοριτσάκι νεκρό στους βράχους στο Μάτι”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

O αρχιφύλακας Γιάννης Πάπαρης υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ. Οι εικόνες που περιγράφει από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι σοκάρουν. Όπως όταν περιγράφει πώς βρήκαν νεκρό ένα κοριτσάκι 15 ετών. «Πήρα έναν συνάδελφο», λέει, «και με δυσκολία περνάμε κάποια βράχια και βλέπουμε το κοριτσάκι. Ήταν η πλάτη του λίγο καμένη, αλλά όχι σοβαρά εγκαύματα. Δεν ήταν πάνω […]

07.08.2018 | 12:45

O αρχιφύλακας Γιάννης Πάπαρης υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ. Οι εικόνες που περιγράφει από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι σοκάρουν. Όπως όταν περιγράφει πώς βρήκαν νεκρό ένα κοριτσάκι 15 ετών.

«Πήρα έναν συνάδελφο», λέει, «και με δυσκολία περνάμε κάποια βράχια και βλέπουμε το κοριτσάκι. Ήταν η πλάτη του λίγο καμένη, αλλά όχι σοβαρά εγκαύματα. Δεν ήταν πάνω από 15 χρόνων. Δίπλα ήταν ένα σκυλάκι, νεκρό και αυτό. Έρχονται δύο διασώστες.

Επικοινωνώ με το Λιμενικό να έρθουν να πάρουν το κορίτσι. Πριν φύγω, πήρα τα στοιχεία τους και τους λέω: “Εάν δεν μπορείτε να μείνετε στο σημείο, να φέρω έναν αστυνομικό να φυλάει το κοριτσάκι”. Ένα παιδάκι μόνο του. Δεν υπήρχε κανείς δίπλα του. Δεν έχει σημασία αν ήταν νεκρό».

Ο Γιάννης Πάπαρης, μιλώντας στην εφημερίδα «Έθνος», εξηγεί πως βρέθηκε πρώτα στον Νέο Βουτζά.

Είχαν κατεύθυνση προς Μάτι όταν «μας σταματά ένας κύριος τρελαμένος και ζητά να τον βοηθήσουμε. Οι γονείς του είναι μέσα σε ένα σπίτι στην πρώτη είσοδο του Βουτζά και δεν μπορεί να πάει εκεί να δει πώς είναι».

Βοήθησαν τον άνθρωπο, οι ηλικιωμένοι σώθηκαν και οι αστυνομικοί ξεκίνησαν για το Μάτι. Στη συνέχεια βρήκαν έναν άνθρωπο με ένα μηχανάκι που ζητούσε βοήθεια και τον ακολούθησαν.

«Στη Δημοκρατίας είχαν καεί 12-13 αυτοκίνητα και ο δρόμος είχε κλείσει τελείως… μόλις βγήκαμε στην Ποσειδώνος βλέπω 50-70 αυτοκίνητα καμένα ολοσχερώς. Ρίχναμε μέσα φακούς μήπως βρούμε κανέναν. Δεν βρήκαμε τίποτα.

Πήγαμε προς την παραλία. Μόλις είδε ο κόσμος φακούς άρχισε να φωνάζει “βοήθεια” και “τι είναι;”, “ποιος είναι;”, “έχουμε καεί, πού ήσασταν;»… Τους χωρίσαμε σε ομάδες, επικοινώνησα με το κέντρο επιχειρήσεων και στη συνέχεια ήρεμοι πια συνεργάστηκαν μαζί μας. Έλεγε ο άλλος: “όχι, πάρε την κυρία, είναι πιο καμένη από μένα”».

Ένα τηλεοπτικό συνεργείο κατέγραψε τον αρχιφύλακα την ώρα που κουβαλούσε μια ηλικιωμένη γυναίκα. Όπως περιγράφει, εκείνες τις ώρες δεν σκέφτεσαι τίποτα, προσπαθείς να κάνεις ό,τι καλύτερο.

Δείτε ακόμη:

Εξοργιστικές αποκαλύψεις: Οι αναπάντητες κλήσεις την ώρα της πυρκαγιάς

Exit mobile version