Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Με Αγάπη, Τζούλιετ: Ο Μάικλ Νιούελ χρήζει απόλυτη πρωταγωνίστρια την Λίλι Τζέιμς
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Με Αγάπη, Τζούλιετ: Ο Μάικλ Νιούελ χρήζει απόλυτη πρωταγωνίστρια την Λίλι Τζέιμς

Στον απόηχο του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, η Τζούλιετ Άστον, μια νεαρή συγγραφέας, δημιουργεί έναν απροσδόκητο δεσμό με τους κατοίκους των νήσων Γκέρνσεϊ,  που χάρη σε μια αυτοσχέδια λογοτεχνική λέσχη βρήκαν τη δύναμη να  αντιμετωπίσουν τον πόλεμο. Η Τζούλιετ είναι μια πετυχημένη συγγραφέας, που ζει στο μεταπολεμικό Λονδίνο. Παρά την επιτυχία του τελευταίου της βιβλίου και […]

Στον απόηχο του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, η Τζούλιετ Άστον, μια νεαρή συγγραφέας, δημιουργεί έναν απροσδόκητο δεσμό με τους κατοίκους των νήσων Γκέρνσεϊ,  που χάρη σε μια αυτοσχέδια λογοτεχνική λέσχη βρήκαν τη δύναμη να  αντιμετωπίσουν τον πόλεμο.

Η Τζούλιετ είναι μια πετυχημένη συγγραφέας, που ζει στο μεταπολεμικό Λονδίνο.

Παρά την επιτυχία του τελευταίου της βιβλίου και την υποστήριξη του αγαπημένου της φίλου και εκδότη, δυσκολεύεται να βρει έμπνευση για ένα νέο εγχείρημα εξαιτίας των σκληρών της εμπειριών από τον πόλεμο. Μέχρι που λαμβάνει μια επιστολή από κάποιον Ντόσι Άνταμς, που είναι αγρότης στο νησί Γκέρνσεϊ.

Ο Ντόσι είναι μέλος μιας τοπικής λέσχης βιβλίου με την ονομασία «Guernsey Literary and Potato Peel Society» που ιδρύθηκε κάτω από περίεργες συνθήκες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κι αποτέλεσε  ένα καταφύγιο για κάποιους από τους κατοίκους, γεγονός που κινεί το ενδιαφέρον  της Τζούλιετ.

Έτσι αποφασίζει να ταξιδέψει ως εκεί, για να γνωρίσει από κοντά ανθρώπους που πραγματικά χρειάζονται τη λογοτεχνία. Στο Γκέρνσεϊ όμως η Τζούλιετ θα βρει και θα μάθει πολλά περισσότερα.

Από τη μία η  αγάπη για τη λογοτεχνία κι από την άλλη το τραύμα του πολέμου, όπως εκδηλώνεται σε μια μικρή κοινωνία, αποτελούν τους βασικούς  αφηγηματικούς άξονες του Νιούελ, που ακολουθεί τις ταραγμένες ζωές των ηρώων του με κομψότητα μεν αλλά ακαδημαϊκή διάθεση, υπογράφοντας  μια αισιόδοξη ταινία που βλέπεται ευχάριστα σε θερινό.

Με Αγάπη, Τζούλιετ (The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society)
Σκηνοθεσία: Μάικ Νιούελ
Παίζουν: Λίλι Τζέιμς, Τζέσικα Μπράουν Φίντλεϊ, Γκλεν Πάουελ

Δείτε ακόμη:

Looking for Eric, για πρώτη φορά στην Ελλάδα (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις