Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πάμε Λιχαδονήσια: Ένας “παράδεισος”, ακόμη και για μονοήμερη
PLUS

Πάμε Λιχαδονήσια: Ένας “παράδεισος”, ακόμη και για μονοήμερη

Τα Λιχαδονήσια, βρίσκονται μια ανάσα από τη Λιχάδα της Βόρειας Εύβοιας και απέναντι από τα Καμένα Βούρλα. Τα κατάφυτα νησάκια, με το απέραντο γαλάζιο, είναι το πολύτιμο μυστικό της περιοχής. Είναι ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας και  ίσως το πιο γνωστό μέρος ιαματικών θεραπειών, αφού τα ραδιούχα νερά του είναι μοναδικά σε όλη τη χώρα. Σύµφωνα µε τη µυθολογία, τα […]

Λιχαδονήσια

Τα Λιχαδονήσια, βρίσκονται μια ανάσα από τη Λιχάδα της Βόρειας Εύβοιας και απέναντι από τα Καμένα Βούρλα. Τα κατάφυτα νησάκια, με το απέραντο γαλάζιο, είναι το πολύτιμο μυστικό της περιοχής.

Είναι ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας και  ίσως το πιο γνωστό μέρος ιαματικών θεραπειών, αφού τα ραδιούχα νερά του είναι μοναδικά σε όλη τη χώρα.

Σύµφωνα µε τη µυθολογία, τα Λιχαδονήσια σχηµατίστηκαν από το σώµα του Λίχα. Η Διηάνειρα, γυναίκα του Ηρακλή νοµίζοντας ότι την απατά, του έστειλε µε το Λίχα ένα χιτώνα νοµίζοντας ότι θα τον επαναφέρει.

Ο Ηρακλής όµως όταν φόρεσε το χιτώνα άρχισε να υποφέρει από φρικτούς πόνους και εξαγριωµένος άρπαξε το Λίχα και τον εκσφενδόνισε στη θάλασσα. Από τα µέλη του σώµατος του σχηµατίστηκαν τα Λιχαδονήσια. Επίσης λέγεται ότι η Μεγάλη Στρογγυλή είναι το κεφάλι του.

To σύμπλεγμα των επτά νησιών είναι δημιούργημα ηφαιστειώδους ενέργειας, που τοποθετείται στο 426 πΧ και αποτελεί έναν ενιαίο ηφαιστειακό σχηματισμό.

Αποτελούνται από τη Μονολιά τη Μεγάλη Στρογγυλή, τη Μικρή Στρογγυλή, το Στενό, τη Βαγιά, το Βορήα, το Λιμάνι, καθώς και από άλλους μικρούς σκοπέλους  που λέγονται Ποντικονήσια. Το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος λέγεται Μανολιά, είναι κατάφυτο και εκεί βρίσκεται η παραλία μας με τα τιρκουάζ νερά και το καλά οργανωμένο beach bar.

Δεν θα πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε το ναυάγιο στα δυτικά του νησιού, το οποίο βρίσκεται μέσα σε μία σειρά από ξέρες και γίνεται αντιληπτό χωρίς καταδυτικό εξοπλισμό, καθώς είναι προσαραγμένο μόλις στα 6 μέτρα.

Πώς θα πάτε

Είτε από τον Άγιο Γεώργιο είτε από τα Καμένα Βούρλα. Ο Άγιος Γεώργιος είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της Εύβοιας.

Σε απόσταση 4 χλμ. από τα Λιχαδονήσια και εύκολη πρόσβαση σε περιοχές και αξιοθέατα της Εύβοιας, αποτελούν ιδανική βάση διαμονής καθώς σας προσφέρουν πολλές επιλογές για διασκέδαση και ποικίλες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των διακοπών σας. Στον γραφικό και πανέμορφο Άγιο Γεώργιο υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια που λειτουργούν ως ορμητήριο προς τα Λιχαδονήσια.

Δείτε ακόμη:

Telegraph: Γιατί πρέπει να πας στο μικροσκοπικό διαμάντι του Αιγαίου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις